logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Hole-in-one i smukke Alicante

Alicante er for golfentusiaster og alle andre der elsker sol og sommerdage

Af Nicolai Lisberg

Forestil dig at gå ud på greenen tidligt om morgenen. Fuglene synger, temperaturen tillader shorts og korte ærmer, og mens du gør klar til at slå ud, så når du lige at se dig omkring en ekstra gang, hvor der er store grønne palmer bag dig, og lidt længere fremme kan du ane middelhavet og bølgeskvulp i horisonten. Det kan godt være, at golfbolden lige skal have et par slag, før den kommer i hul, men tager du til Alicante på golftur, er du garanteret en hole-in-one.

Hele 15 storslåede golfbaner finder du i og omkring byen, der over de seneste par år har udviklet sig til et sandt golfmekka. Den ene spektakulære golfbane efter den anden skyder i vejret med stor hast, og Alicante tiltrækker årligt golfentusiaster fra hele verden, der drages af de gode forhold og det behagelige klima, der findes året rundt. Der afholdes også flere store professionelle turneringer i Alicante, hvor banen på Alicante Golf Club er designet af ingen ringere end Seve Ballesteros, Spaniens bedste golfspiller gennem tiderne.

Det er nogle af Spaniens allerbedste baner, som Alicante har at byde på, og de er ligeså varierede, som de er smukke og udfordrende, så uanset hvilket niveau du besidder, så finder du også en golfbane, der er skræddersyet til dig.

2 Alicante

Foto: Allard1 | Dreamstime.com

Men Alicante er selvfølgelig også andet end golf. Det er flot natur, der indbyder til dagsture og en aktiv ferie, og så er der en sjælden skønhed over byen, uanset hvor du bevæger dig rundt. Både inde i byen og langs kysten på strandpromenaden Paseo Explanada de España, hvor over seks millioner farverige og bølgeformede fliser skaber en synergi med Middelhavet, mens bjergene troner op i baggrunden.

1 Alicante

Foto: Steve Allen | Dreamstime.com

Tidslommen

Og nu vi er ved skønhed. Byen Guadalest ligger cirka en times kørsel væk fra Alicante, og den er blandt Spaniens allerflotteste byer. Beliggende lidt mere inde i landet og på en bakketop omgivet af små kalkhvide huse og med udsigt udover et smaragdgrønt reservoir, er det svært for alvor at forestille sig, før man står og spejder ud over herlighederne på toppen af den lille bjergby. Selv turen derop er en oplevelse i sig selv, da det ene hårnålesving afløser det andet, og det føles som om, man kører faretruende tæt på de store klipper.

Oppe på bjerget er det som at træde ind i en lille tidslomme, hvor alt synes at foregå i et mere tilforladeligt tempo. Der er cirka 200 fastboende indbyggere i den lille by, hvor man kan besøge ruinerne af det gamle slot, der blev bygget i det 11. århundrede, men som sidenhen har oplevet både jordskælv og landminer, hvorfor der kun er rester tilbage den dag i dag.  Omvendt står det hvide klokketårn intakt, og du kan spejde det fra flere kilometers afstand, som du nærmer dig foden af den frodige dal, der omgiver Guadalest.

Til trods for sin ringe størrelse har Guadalest overraskede mange gode restauranter til sine besøgende. Blandt små klaver af mandel-, appelsin- og oliventræer finder du familierestauranten Nou Salat, hvor du skal forsøge at sikre dig et bord på den udendørs terrasse med udsigt over bjerglandskabet. Her står kokken klar med friske, lokale råvarer, og han kommer også hjertens gerne med sine anbefalinger til, hvilke lokale retter I bør prøve.

Efter en velfortjent frokost, så gør jer selv den tjeneste at fortsætte turen lidt endnu. For yderlige en halv times kørsel fra betagende Guadalest ligger Les Fonts de l’Algar. Et stort naturreservat med flere vandrestier og som særligt er kendt for sine mange vandfald, der næsten giver området en caribisk stemning. Det største af vandfaldene må du nøjes med at betragte lidt fra afstand grundet dets enorme kraft, men der er også et mindre et af slagsen, hvor du sagtens kan tage en dukkert i det krystalklare vand og køle lidt af, mens du fordøjer de mange indtryk, som Alicante og omegn har efterladt.