logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Antalya er ferie for alle aldre samt natteravne

Antalya byder på lange dage ved stranden, spisesteder, kultur og et pulserende natteliv.

Af Søren Sorgenfri

Flyv til Antalya med

Når sommeren banker på døren med badetøj, badedyr og badesandaler, ja så står Antalya højt på danskernes ferieliste.

Den tyrkiske perle også kaldet Tyrkiets riviera er et hot spot for forventningsfulde turister. Bogstavelig talt. Sommervarmen sniger sig hurtigt et godt stykke over 30 grader, så er der garanti for lange dage ved vandet og varme fra første minut.

Som den største by på den tyrkiske badekyst så er der naturligvis rigeligt at foretage sig. Man kan uden problemer tage 14 dage på en solstol i selskab med en stak af de bøger, som man ikke fik læst i årets løb. Lange varme dage under parasollen med udsigt til Middelhavet passer bedre til bøgernes analog ro og univers end det hastige digitale oceans mange klik. Det er jo en smagssag, men er man en bogorm eller bare glad krimilæser, så er der ikke meget, der slår en lang dag ved det azurblå hav med en god bog, og hvor dagens største bekymring er, hvad man mon skal spise og den slags.

Men for dem der ikke kan holde sig i ro hele ferien, så er Antalya en regulær buffet af muligheder.

Konyaalti Stranden Har En Enestående Smuk Udsigt. Foto. Mikael Damkier.

Foto: Mikael Damkier

Fortid

Fortiden er Antalyas nutid. For 2000 år siden var der ikke et øje her, men en konge kom forbi og anlagde en havn beskyttet af klipper og bjerge. Resten er historie. Levende historie. For i en ellers hektisk by så er der flere fredfyldte områder, der minder os om livet tidligere. Besøg derfor Hadrians Port og Kaleici. Førstnævnte er verdensberømt og nævnes i alle turistbøger, men sidstnævnt er knap så omtalt. I Antalyas snævre gader i den gamle bydel rejser disse ruinmurer sig, mens sporvogne damper adstadigt forbi. Så her hvor du går har mennesker gået i generationer. Klokketårnet her er det sidste af 80 tårne, der var en del af Antalyas tidligere forsvarsanlæg.

Hadrians Port Er Bogstavelige Talt Porten Til Antalya. Foto. IGORZH Photo.

Foto: Igorzh

Nattetide

Vi sætter tempo på og lader solen gå ned. Når lyset forsvinder og giver mørket en highfive og ønsker god vagt, så stiger tempoet i Antalya. Fra badedyr til natteravne iført dansesko. Klubber, barer, cafeer, late night kaffebarer, shows og koncerter. Antalya skruer op for bassen og har det hele, men også muligheder for et godt glas i rolige omgivelser.

Antalyas centrum ved Kaleici har den højeste puls med mange diskoteker og et ungt publikum takket være turister og byens mange universitetsstuderende. Her mødes lokale og turister.

Ved Sides gamle bydel er der primært turister og et højere prisniveau, men det er også her, hvor du finder andre muligheder end barer og klubber fx restauranter, der holder åbent til sent med mulighed for at sidde ude og nyde nattehimlen.

Havnen ved Kas er for de turister, der bor i den vestlig ende af Antalya og her finder du mange pubber og barer ved siden af fiskerestauranter.

Gå På Opdagelse I Antalyas Gamle Bydels Små Gader. Foto. Maxim Bassein.

Foto: Maxim Bassein

Strandene

Hele den tyrkiske riviera har flotte strande og heldigvis ligger to af dem meget tæt på Antalya, så man slipper for at bevæge sig ret langt væk fra hotellet i sommervarmen.

Fra Antalyas store borg og klippefremspringet her strækker Kleopatra stranden sig to kilometer. En mindre del af strandarealet er forbeholdt hoteller og andre private aktører, men hovedparten af stranden er til offentligt brug. Her er solstole, parasoller, vandsportsaktiviteter og meget mere til en lang dag ved havet. Du bør heller ikke snyde dig selv for at tage kabelbanen fra stranden op til borgen og nyde udsigten over stranden navngivet efter den berømte ægyptiske dronning.

For dem der bor mere centralt – faktisk lige i midten af byen – så skal man ikke være bekymret for at gå langt for at komme til havet. Antalyas måske bedste strand ligger i centrum og strækker sig over hele otte kilometer kystlinje. Konyaalti stranden er berømt i hele Tyrkiet. Det er dog mere en stenstrand end en sandstrand, men det har ikke lagt en dæmper på populariteten. Udsigten til Taurus bjergene, de gode og rolige badeforhold tilgodeser alle aldre og har man mod på mere som fx snorkling, så bliver vandet hurtigt dybt længere ude. Hele strækningen har rigeligt med cafeer og spisesteder til den hurtige sult eller tørst efter en iskaffe og i den nordlige ende ligger et vandland og Antalya Aquarium, hvis børn eller børnebørn har mere energi tilbage efter en lang og skøn dag i Antalya.

Tag Kabelbanen Fra Kleopatra Stranden Til Antalyas Gamle Borg. Foto. Tolgail Dun.

Foto: Tolgail Dun