logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Med Parga som base kan du bade i sagnfloden ’Styx'

Af Nicolai Lisberg

Parga er en lille ferieperle på det græske fastland. Her kan man hurtigt dase dagen væk, men man kan også udnytte Pargas centrale placering til at udforske andre dele af Grækenland.

For man kan benytte Pargas fantastiske placering til at rejse lidt rundt. Er du glad for højder, arkitektur og storslåede bygninger så er klosterbjergene i Meteora lige sagen. Det føles som om, det ligger helt oppe i himlen, som man fortsætter sin opstigen i det næsten uendelige, og det er da også kontakten til de højere magter, der i flere århundreder har fået religiøse sjæle til at valfarte til stedet, hvor mange besøgende også søger hen for at meditere.

Nekromanteion Er Templet For Hades Og Er Et Arkælogisk Hotspot. Foto. Konstantinos Papaioannou (Historie 2)

Nekromanteion er templet for hades og er et arkælogisk hotspot.

Foto: Konstantinos - Papaioannou

Grækenland er på mange måder lig med historie. Og har man mod på det, så er Athen kun små 500 kilometer væk. Men man behøver slet ikke rejse så langt for at få et indblik i oldtidens Grækenland. Kun 25 kilometer væk fra Parga ligger ruinerne ved Nekromanteion. Oprindeligt var det et græsk tempel, der var dedikeret til Hades og Persephone, og hvor det siges, at man ved at besøge templet og ofre til guderne kunne komme til at tale med de døde. Det er også tæt på her, du finder floden Acheron, måske bedre kendt som Styx, der var floden, hvor færgemanden Charon i de gamle dage skulle fragte de døde over til dødsriget Hades. Og selvom det måske lyder lidt makabert, så er det faktisk en dejlig kølende oplevelse, selv at bade i det indbydende vand.

Klostreret Meteora Er Højt Beliggende, Men Udsigten Er Anstrengelserne Værd. Foto. Preisler Photo (Historie 2)

Klostreret meteora er højt beliggende, men udsigten er anstrengelserne værd.

Foto: Preisler Photo

Som nævnt er Parga er en del af fastlandet, men derfor kan du sagtens kombinere din ferie med et besøg til en af mange omkringliggende øer. Der er dagligt flere bådture til blandt andet Korfu og Paxos, som man kan springe på, ligesom der arrangeres flere udflugter med stop på de idylliske og næsten uspolerede øer Ithaka og Skorpios. De står klar med små, smukke sandstrande som er tæt på ubeskrivelige og uberørte. Så selvom paradiset Parga ikke er en ø, så er det rig mulighed for at tage på øhop i Det Joniske Hav og opleve noget af det uspolerede Grækenland.