logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Opdag det bjergrige Kos

Af Søren Sorgenfri

Kos er ikke kun lig med sandstrande og dasedage under parasollen. For selv om den græske ø faktisk er ret flad, så har den et bjergrigt indre med et par gode knolde centralt på øen. De to højeste tinder snitter lige over 840 over havets overflade. Det åbner for en anderledes dagsudflugt eller endnu bedre – book en overnatning eller to i den centrale del af øen til at supplere ferien ved kysten. Og oplev en voldsom stjernehimmel en middelhavssommernat.

Bjerget Dikeos kan bestiges med en storslået udsigt til følge. Turen op begynder fra landsbyen Zia og er markeret med skilte. Stien fører først gennem en smuk skov og så gør det ellers op. Det lyder måske anstrengende end det er. De fleste i rimelig form kan nå toppen på en god times tid. Her venter en lille kirke på toppen af ’knolden’ og en flot udsigt over øen.

Hvis du tilfældigvis er på Kos præcis d. 5. august, så forvent en slange af mennesker, der snor sig op til toppen af Dikeos. Her fejrer de hvert år på denne dato den lille kirke øverst oppe.

Overvej At Spæde Ferien Op Med En Overnatning På Et Bjerghotel Og Nyd Denne Solnedgang Over Kos. Historie 2. Foto Steve Borges Dreamstime.Com

Overvej at spæde ferien op med en overnatning på et bjerghotel og nyd denne solnedgang over Kos.

Foto: Steve Borges - Dreamstime.com

Ved samme bjerg ligger en klynge landsbyer kendt under navnet Asfendiou. Et navn der dækker over fire mindre landsbyer med fotogene stenhuse og små spisesteder, hvor det ligner tiden har stået stille siden tidernes morgen.

Det har den naturligvis ikke, men her tager man tilværelsen i afslappet tempo.

Den østligste af landsbyerne er i dag forladt. Huse uden tage står tavse tilbage, hvilket er et lille eventyr i bjergene i sig selv.