logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Paradiset Parga

Af Nicolai Lisberg

Grækenland er måske det land i Europa, der har flest storslåede øer. Men de har også paradisiske Parga på fastlandet med kyst ud til det Joniske Hav. En destination der på mange måder minder om en lille ferieø på den gode måde. For her kommer du ned i tempo og har konstant vandet rundt omkring dig, men samtidig med eminente muligheder for at arrangere flere fabelagtige dagsture rundt for at opleve det smukke Grækenland.

Og apropos smuk, så kan man med rette hævde, at du faktisk overhovedet ikke behøver søge væk fra Parga for at finde skønhed. For Parga er et paradis. Som at træde ind et imponerende maleri. Det er særligt byens havnefacade, der formentlig dukker op på nethinden hos de fleste, når snakken falder på Parga, og den er da også noget af et særsyn. Beliggende på en klippeskråning med sine mange forskellige farvede huse i forskellige niveauer skaber den en helt utrolig malerisk kulisse, der emmer af sydens sol og charme. Særligt når det glimtende krystalklare vand spejler sig som en fortryllende kontrast til havnefronten.

Friskfanget Sprutte Grillet Med Grøntsager En Klassisk Forret På Pargas Tavernaer. Foto. Maksim Toome Dreamstime.Com

Friskfanget sprutte grillet med grøntsager en klassisk forret på pargas tavernaer.

Foto: Maksim Toome - Dreamstime.com

Byen er ikke blandt de største, men den byder alligevel på fem flotte strande, hvor nogle af dem er sandstrande, mens andre består af sten. Og selvom byens størrelse er beskeden, kan man kan sagtens få flere dage til at gå her. For hvis man ikke gider ligge på stranden og dase, kan man også gå på opdagelse i byen. Øverst på toppen ligger Pargas venetianske slot, hvorfra du har en storslået udsigt, som du går rundt blandt ruinerne fra den gamle fæstning.

Pargas Snævre Gade Er Et Lille Eventyr Både Dag Og Aften. Foto. Isidoros Andronos

Pargas snævre gade er et lille eventyr både dag og aften.

Foto: Isidoros Andronos

Og generelt skal du forberede dig på at gå rundt i Parga. For selvom du kan slentre fra taverna til taverna på havnefronten og nyde godt af alle de velkendte græske specialiteter, så betyder byens generelle opbygning, at det næsten altid går opad. Og det i små, smalle stræder, der kun synes at blive flere og flere, for hvert skridt man tager. Her blender små farverige huse og altaner ind med souvenirbutikker og den lokale slagter og bager. Det er let at fare vild i de mange, snørklede passager, men det er omvendt også charmen ved Parga. At bevæge sig rundt i byen uden et decideret formål, og så stoppe op og nyde lidt forfriskende, når sulten eller tørsten melder sig.