logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Sunny Beach byder på storslåede udflugter

Af Nicolai Lisberg

Når sommerferien skal bookes for hele familien, står den som oftest på afslapning. Der skal kobles af med sol, strand og vand, men der må også gerne være mulighed for et lille afbræk af kulturel karakter. Noget der giver ferien lidt ekstra kolorit og skaber uforglemmelige ferieminder. Heldigvis er Sunny Beach rig på det hele.

For udover sin eksemplariske lange sandstrand, så er området også ideelt som udgangspunkt for nogle fantastiske dagsture. Eller det vil sige, at den måske mest kulturelle oplevelse af dem alle, ikke koster dig en hel dags rejse, da den kun ligger godt fem kilometer væk og kan klares med offentlig transport eller en taxa til en meget favorabel pris.

I stærk kontrast til det mere moderne og internationale Sunny Beach finder vi middelalderbyen Nessebar. Byen, der er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste, var tidligere en græsk koloni, og de ruiner der stadig står flere af tilbage i byen stammer fra den periode, der har været med til at forme byen og give den sit udtryk.

Nessebars Gamle Bydel Er Snævre Gader Og En Flot Udsigt. Foto. Elisanth Photo

Nessebars Gamle Bydel Er Snævre Gader Og En Flot Udsigt.

Foto: Elisanth Photo

Det siges, at det er den by, der har flest kirker per indbygger, og med hele 40 af slagsen i en by med under 15.000 indbyggere, kan du da næsten heller ikke undgå at rende ind i en på din vej rundt. Generelt er det at besøge Nessebar som at rejse ind i en tidslomme til trods for sin korte afstand fra Sunny Beach. Her er gaderne smalle og brostensbelagte, og der er flere charmerende markeder, hvor man kan gå på opdagelse. Og selvom der er en del turister i løbet af dagen, så gør jer selv den tjeneste at blive hængende til om aftenen, og nyd et måltid på en af de mange restauranter, hvor I kan spejde direkte ud over Sortehavet, som solen går ned i horisonten.

Og netop Sortehavet er et oplagt udflugtsmål på jeres ferie i Sunny Beach. For efter at have set det fra strandbredden, hvorfor så ikke tilbringe det meste af en dag på bølgen blå? Der findes flere firmaer, der er klar til at give dig en eksklusiv tur ombord på deres katamaran, hvor de tager dig med rundt til oversete perler og giver dig muligheden for at se delfiner, mens de opvarter dig med både mad og drikke.

 

Det er også muligt at tilbringe en dag i de imponerende Balkanbjerge, hvor en tur med firehjulstrækker gennem det kuperede terræn er en anbefaling værd, ligesom Sunny Beach også ligger inden for overskuelig afstand til byerne Varna og Burgas. Særligt Varna er en anderledes by, der kombinerer en rig historie med et pulserende storbyliv og giver gode ferieminder.