logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Kos er nu familiernes feriested

Af Søren Sorgenfri

Skat, skal vi ikke tage til Grækenland til sommer? Jo, det skal vi. Det kunne f.eks. være Kos.

Den græske ferieø fik sit gennembrud som populær destination for ikke mindst festfolket i 90’er og 00’erne.

Man kan stadig finde livlige bargader, men den stadigt meget populære ø har vundet ry for at være en destination for ikke mindst familier og andre, der ikke behøver en stribe af drinks med paraplyer i med tunge teknorytmer i baggrunden.

Kos i dag er nemlig manges feriefavorit i det græske øhav, som kærlig konkurrent til andre klassiske græske lokationer som Kreta.

Kos er dejlig mad fra grillen, idylliske små havne og den obligatoriske græske salat. Det er som om, at den græske salat, der med sin kombination af tomater, agurker, salatløg, peberfrugt og feta er en af verdens mest enkle salater. Men den smager fremragende til både frokost og aften under Kos’ sommersol.

Selve Kos by er en moderne myriade af gamle snoede og snævre gader med brosten hånd i hånd med nyåbnede cafeer. Der er havnens liv, palmer, restauranter og langt roligere tempo end da by og ø var kendt som en af Middelhavets helt store partymagneter.

Her kom unge fra alle verden for at slå sig løs. Nu har tempoet fundet en anden og langt mere behagelig puls.

Det er især i den gamle bydel, at det er hyggeligt at spadsere rundt, når temperaturen falder. Det er her, man kan finde lokal honning og olivenolie, men også her børn og barnlige sjæle kan finde netop den souvenir, der gør rejsemindet til noget særligt.

Kos By Er Ikke Længere En Fest Metropol, Men Bylivet Er Igen Afslappet Og I Ferietempo. Foto. Oleg Doroshenko Dreamstime.Com

Kos by er ikke længere en fest metropol, men bylivet er igen afslappet og i ferietempo.

Foto: Oleg Doroshenko - Dreamstime.com

Arkitekturen er også interessant med et miks af victorianske huse samt stilarter fra tidligere koloniherrer som italienerne og tyrkerne. I dag spiller hele verden ind med indtryk som sushibarer og pastarestauranter.

Men også tidligere tider har sat sine langvarige aftryk. Kos’ gamle by tilhørte for snart 800 år siden ridderordnen Johanitterne og markedsplads og søjler er oprindeligt etableret og bygget af det romerske imperium.

Sådan har Kos altid været helt central for Middelhavet. Som handelsby, magtbastion og nu som afslappet ferieø, der ikke er større end 50 km i længden. Man kan derfor nemt komme rundt med bil, cykel eller offentlige busser.

Kos By Med Den Berømte Havn. Her Er Der Afslappet Liv Med Spisesteder, Når Solen Går Ned. Foto. Ole ZZO Photo.

Kos by med den berømte havn. Her er der afslappet liv med spisesteder, når solen går ned.

Foto: Ole ZZO Photo.

Kos har tilmed nogle af de bedste strande i øgruppen Dodekaneserne. Hovedparten af øens strande er lyse sandstrande ud til blåt hav, og stort set alle sammen har den moderne turismes komfort.

Og så på stranden. Kos har nemlig mange skønne strandstrækninger, men her skal tre fremhæves.

Bare tre kilometer nord for Kos by er stranden Lambi. Den er velorganiseret med solstole og parasoller til leje og er i det hele taget meget familievenlig.

11 kilometer vest for Kos er den langstrakte sandstrand Tigaki, som også er velorganiseret og nem at gå til som børnefamilie eller bare, hvis man ikke har mod på for meget besvær. Vandet er flot blåt og lavvandet.

Psalidi stranden ligger tre kilometer sydøst for Kos by, og er for øen noget så sjældent som en stenstrand. Men det er små fine sten, og den ligger smukt i en bugt og har et lokkende udbud af strandcafeer og spisesteder. Man kan uden problemer dase en hel dag væk her, hvis ferien går til Kos.

Man Kan Uden Problemer Tilbringe En Hel Dag Til Solnedgang På Strandene På Kos. Foto. Søren Sorgenfri

Man kan uden problemer tilbringe en hel dag til solnedgang på strandene på Kos.

Foto: Søren Sorgenfri