logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Bali er for alle dine sanser - og lidt til

Af Julienna Badura

Øen Bali er ikke bare hamrende smuk. Bali er et paradis på jord, der byder på tropiske landskaber, hvide sandstrande, rislende vandfald, dramatiske vulkanbjerge og et rigt dyreliv. Det føles næsten helt guddommeligt at betræde dette indonesiske vidunder. Måske derfor kaldes Bali for gudernes ø. For den gør noget helt udefinerbart ved dig.

Bali er grøn. Bali er frodig. Og selvom øen er et ganske populært rejsemål, byder den stadig på uberørt natur og en næsten zen-lignende atmosfære, så snart du begiver dig væk fra de bebyggede områder. Overalt på øen er der rismarker, så langt øjet kan se. Her er stoiske templer. Her emmer fred og ro. Her er infinity pools skabt af naturen selv. Bali byder ganske enkelt på en overflod af betagende perler og oplevelser, der varer evigt.

Bali Er Hjemsted For Smukke Templer, Der Kalder På Fordybelse. Foto. Simon Hack Dreamstime.Com

Bali er hjemsted for smukke templer, der kalder på fordybelse.

Foto: Simon Hack - Dreamstime.com

Udforsk Balis Bjerge Og Nyd Den Smukke Udsigt Over Ferieøen. Foto. Mikhail Dudarev Dreamstime.Com

Udforsk Balis bjerge og nyd den smukke udsigt over ferieøen.

Foto: Mikhail Dudarev - Dreamstime.com

Se et vandfald eller tre
Alene Balis mange vandfald er hele besøget værd. Oplev f.eks. Aling Aling vandfaldene syd for Lovina. Området omkring Aling Aling vandfaldene er en brusende oase. Et stykke fra vandfaldene gemmer sig små åndehuller af naturlige swimmingpools. Her er du omgivet af klipper og vild beplantning. Nyd roen, spring ud fra en klippe og tag en dukkert - eller tag turen ned ad naturens selvskabte rutsjebaner.

Udforsk Balis hjerte
Byen Ubud er et overflødighedshorn af indtryk. Fra duften af stærke krydderier til lyden af scootere og høj aktivitet på hvert et gadehjørne. I Ubud kan du købe kunst på et af de mange markeder, og du kan smage på balinesiske specialiteter ad libitum hos de sydende gadekøkkener. For enden af Ubuds hovedgade er der også liv. Her finder du nemlig Monkey Forest, en hellig jungle og hjem for omkring 700 aber. Ubud er samtidig et godt udgangspunkt for udflugter. Begiv dig for eksempel til vulkanen Batur og oplev solopgangen?

For Vandhunde Vil Halen Logre På Bali. Foto. Trubavin Photo

For vandhunde vil halen logre på Bali.

Foto: Trubavin Photo

Mærk solen stå op
Sæt vækkeuret og husk det praktiske fodtøj. En vandretur op ad vulkanen Batur kan godt blive stejl. Vandreturene starter tidligt om morgenen, og det tager to timer at bestige vulkanen. Du ankommer til tops lige i tide til at opleve solen stå op mellem bjerge og vulkaner. Udsigten? Den kan slet ikke beskrives.

Spis en fisk i Jimbaran
Syd for Kuta ligger Jimbaran. På Jimbaran strand, der er en af de populære strande på Bali, kan du opleve et af de største lokale fiskemarkeder på øen. Vælg den fisk du gerne vil sætte tænderne i og tag den med til en nærliggende restaurant, så tilbereder de den med glæde for dig. Det balinesiske køkken adskiller sig en smule fra det øvrige indonesiske grundkøkken. Indflydelsen fra det indiske og kinesiske køkken er grundlaget, og hovedelementerne er varme krydderier, frisk frugt, saftige grøntsager og fisk.

Bliv forelsket på en bounty-ø
En lille sejlturstid fra Bali, ud for Lombok, troner Gili-øerne. En paradisisk idyl med uanede muligheder for snorkling. Her er strandene kridhvide og vandet naturligvis klarere end krystalklart. Gili-øerne består af tre øer, Gili Air, Gili Meno og Gili Trawangan. Særligt Gili Meno og Gili Trawangan tiltrækker håbefulde romantikere. Begge kaldes de for kærlighedsøerne, så du bliver med rejsegaranti forelsket, når du har sat dine fødder på en Gili-ø.