logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Tag på dit livs tur til Torshavn

Af Søren Sorgenfri

Ferie på Færøerne rimer naturligvis på storslåede naturoplevelser. De smukke øer i det nordlige Atlanterhav er i særklasse når det gælder udendørsoplevelser.

Men du behøver faktisk ikke være bidt af en gal regnjakke for at tage en tur til Færøerne. Du kan sagtens blive i hovedstaden Torshavn på en forlænget weekend og få en byferie, som du aldrig vil glemme.

Her er vores ti bud på en skøn weekend i Torshavn.

Kaffe på Kaffihúsiö

Alting ikke mindst dagen begynder med kaffe. Sådan er det bare. Og den skal være god. Kaffihúsiö ved Torshavns havnefront er et autentisk færøsk kaffehus, hvor den gode kaffe får selskab af en smuk udsigt til havnen og skibene her samt et menukort med franskinspireret bagværk. Der venter en god kop kaffe her samt en lille bid af Paris med en storslået færøsk udsigt, hvor din Instagram konto har risiko for at brænde sammen.

En God Kop Kaffe Er Aldrig Langt Væk I Torshavn. Foto. Wirestock Photo.

Foto: Wirestock

Historien

Der er jo stærke bånd mellem Danmark og Færøerne. Den del af historien har du naturligvis styr på. Hvis du nu lige trænger til at få strammet lidt op den del af dit videnskatalog eller er nysgerrig på det til tider barske liv på Færøerne, så sving forbi Nationalmuseet. I flotte rammer bliver du klogere på Færøernes historie, natur og livet med det mægtige Atlanterhav som nabo.

I Udkanten Af Torshavn Ligger Der Flere Smukke Grønne Klippefyldte Områder Som Fx. Den Gamle Fæstning Skansin. Foto. Travelling Light Photo.

Foto: Traveling Light Photo

Friheden

Det er umuligt ikke at føle sig lidt som en fri fjeldfugl, når man går rundt i Torshavns gader og frihed har en stor betydning. Det symboliseres med Tinganes. På en klippepynt der deler Torshavns to havne har det færøske landsting hjemme med udsigt direkte til horisonten. Der har været parlamentarisk samlingspunkt her siden år 900 siden vikingerne holdt de første rådslagninger. Det menes at være et af verdens ældste samlingssteder for politiske beslutninger og her er ikke noget med tungt bevæbnede sikkerhedsfolk på Tinganes. Du går bare rundt mellem de smukke røde træhuse midt i det færøske demokratis højborg og kan måske være heldig at se en minister på vej til frokost. Der er guidede ture, men for mange gæster er det ikke nødvendigt. Det er en stor oplevelse i sig selv at gå rundt mellem de smukke huse og høre bølgerne slå ind over klipperne.

Tinganes Er Et Af Verdens Ældste Og Måske Også Hyggeligste Parlamenter. Foto. Bastian Linder

Foto: Bastian Linder

Apropos frokost

Uanset om døgn og appetit siger frokost eller aftensmad, så er du kommet til den rette by. Ikke mindst foodies vil føle sig meget hjemme i Torshavn. Takket være lokale råvarer af høj kvalitet så er madscenen på Færøerne gået amok de seneste år. Der er en stor chance, at du her vil smage dit livs bedste fiskeretter, lam eller sushi (Etika siges at være den bedste sushirestaurant udenfor Japan).

Det er du ikke alene om at opdage, så der kommer madturister til Torshavn fra hele verden, hvorfor du skal huske at booke bord på de mest populære restauranter ikke mindst til weekenden.

Gå ikke glip af spisesteder som fiskerestauranten Barbara, Katrina Christiansen der serverer tapas, men over færøske retter og produkter. Verdensberømte Koks eller Ræst med en menu over traditionelle færøske fermenterede produkter. Eller hvad med grillet lam på Aarstova?

Nattelivet? Det foregår i tungt gear og går aldrig hjem før solen står op.

Udforsk Torshavns Gamle Bydel Med De Smukke Sorte Huse, Men Husk At Det Ikke Er Et Museum. Foto. Bastian Linder.

Foto: Bastian Linder

Aktiv gåtur

Tid til at brænde kalorier af? Vejret på de breddegrader kan være hårdt. En julestorm i 1998 rev således en stor del træer omkuld ved Plantasjan i Torshavn.

Men så blev området nu fri for træner omdannet til en grøn park med rige udfoldelsesmuligheder for alle aldersgrupper. Parken er også hjemsted for en lang række flotte statuer, så du kan holde dig til en flot gåtur, hvis du vil. Falder der et par dryp, så ligger Torshavns kunstmuseum i den nordlige ende af parken. Den smukke park ligger ved gaderne Varðagøta, Hoydalsvegur og Gundadalsvegur.

Et Besøg På Færøerne Er En Storslået Mulighed For At Kombinere Hyggelige Torshavn Med Enestående Naturoplevelser. Foto. Marcin Kadziolka.

Foto: Marcin kadziolka

Hvis det regner

Hvis det nu regner, så skal du ikke tage det så tungt. Bare to kilometer nord for Torshavns gamle bydel ligger Svartifossur – det sorte vandfald. Vandfaldet er nemlig flottest og fossende, hvis det regner eller har regnet i dagene op til dit besøg. I gamle dage var vandfaldet et udflugtsmål, men i dag er Torshavn vokset rundt om det og dalen, som det har hjemme i. Det er naturligvis beskyttet område, så den smukke gåtur lever stadig i bedste velgående hånd i hånd med Torshavns moderne liv.

Og når du er nået hertil, og det er tid til at rejse hjem, så vil du nok ærgre dig over alle de ting, som du ikke oplevede i den færøske natur. Bare rolig. Det er en glimrende undskyldning for at komme tilbage. Snart.

Find de 10 oplevelelser her

  1. Café Kaffihúsiö - Find det her.
  2. Nationalmuseet - Find det her.
  3. Den gamle bydel Tinganes - Find det her.
  4. Etika den bedste sushirestaurant udenfor Japan - Find det her.
  5. Fiskerestauranten Barbara - Find det her.
  6. Den verdensberømte restaurant Koks med traditionelle færøeske fermenterede produkter - Find det her.
  7. Grillet lam på Aarstova - Find det her.
  8. Parken Plantasjan - Find det her.
  9. Kunstmuseum - Find det her.
  10. Vandfaldet Svartifossur - Find det her.