logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Aktiv ferie: Fuerteventura

Den næststørste af De Kanariske Øer er et sandt slaraffenland for dem, der søger den aktive ferie. Her kan motionister i alle aldre og på alle niveauer dyrke alverdens former for sport hele året rundt.

Af Søren Sorgenfri

Over 310 solskinsdage om året og en gennemsnitstemperatur på lidt over 20 grader. Fuerteventura er kendt som øen med det evige forår, for det bliver aldrig for varmt og aldrig for koldt, og det sammenholdt med sine mageløse omgivelser gør øen til det perfekte sted for dig, der gerne vil kombinere ferie med motion.

Flere professionelle atleter søger hvert år til Fuerteventura på træningslejr for at komme i form, men øen egner sig også til motionisterne, hvad enten den står på cykling, løb, tennis, golf, padel, hiking, eller en af de utallige former for vandsport, som du kan give dig i færd med.

Selve navnet Fuerteventura er en sammentrækning at de to spanske ord, fuerte og ventura, hvilket lidt løst kan oversættes til styrke og glæde. Oprindeligt set dækker det stærke i den sammenhæng over de vinde, der af og til blæser ind over øen, og det er med til at gøre Fuerteventura til et paradis for surfere, der rejser hertil fra hele verden. Vindforholdene er ideelle, og det samme er bølgerne, hvad enten den står på almindelig surfing eller kitesurfing, ligesom det er en populær destination for dykkere. Stort set alle større byer på øen har et dykkercenter, der står klar med åbne arme til at hjælpe gæster uanset niveau, så du kan kaste dig ud i bølgerne og opleve det fascinerende liv under havets overflade.

Fuerteventura. Foto. Vampy1 Dreamstime.Com

Foto: Vampy1 - Dreamstime.com

Er man mere til fast grund under fødderne, så er der de senere år blevet investeret et anseligt beløb i etablering af et stisystem, der fragter dig hele vejen rundt om øen. Det lidt golde og bakkede vulkanlandskab gør det attraktivt at vandre i markant anderledes omgivelser, end man eller udsættes for i Danmark, og selvom det særligt om sommeren kan være varmt, så er det muligt at vandre hele året rundt. En del af stierne fungerer også som gode løberuter, men her er det mest oplagt at tage løbeskoene på i vintermånederne.

Vil man i stedet se øen på cykel, så er Fuerteventura skabt til en tur i pedalerne. Med en størrelse omtrent tre gange så stor som Bornholm, er der flere gode ruter at kaste sig ud i, der tager dig gennem de små landsbyer og over de stejle bjergtoppe, og hvor sikkerheden er høj. Langs de store veje er der skilte, der gør bilisterne opmærksomme på landevejsrytterne, og generelt er bilisterne gode til at vise hensyn til de mange cyklister i vejkanten. Der er lange, flade, asfalterede stykker, mens bjergtoppen El pico de la Zaraza, 807 meter over havets overflade, garanterer dig sved på panden, når du skal ned i de helt lave gear, og den egner sig også godt til dem, der foretrækker at tilbagelægge ruten på mountainbike.

Fuerteventura strand

Fuerteventura strand

Foto: Tamara Kulikova - Dreamstime.com

Til vand, til lands, og på golfbanen

Der er ingen grund til at medbringe cykler eller andet udstyr hjemmefra, for inde på det imponerende sportsresort Playitas finder du en cykelshop, med alt hvad du behøver af cykler og det nyeste grej.

Generelt er resortet yderst velbesøgt, da det kombinerer muligheden for afslapning ved poolen og stranden med en aktiv ferie. Det er et af Europas største sportshoteller på over en million kvadratmeter, hvor der ikke skorter på træningsmuligheder for folk i alle aldre, og hvad enten du rejser selv, med venner, partner eller børn.

Det er her du finder De Kanariske Øers største fitnesscenter, ligesom der naturligvis er olympiske pools, tennis- og padelbaner samt en 18-hullers golfbane.

Golfbaner er der generelt rigeligt af på øen med de mange vulkankratere. Der er anlagt en del 9-hullers baner, men der er selvfølgelig også komplette baner af forskellige sværhedsgrader, hvor den til tider kraftige vind er med til at gøre det dejligt udfordrende. Fuerteventura Golf Club er navnet på den golfbane, der ligger i Caleta de Fuste, den vel den nok mest imponerende golfbane, der ligger i forlængelse af det femstjernede klubhus, Elba Palace Golf Resort Hotel, hvor der også kan lejes luksusvillaer. Her er smukke søer, palmetræer og altid flotte grønne greens sammen med vinden med til at skabe en meget anderledes golfoplevelse, ligesom der tilbydes undervisning af professionelle trænere på flere forskellige sprog.


Så selvom Fuerteventura også kærligt kaldes for én stor sandkasse, grundet sine mange flotte strande, så er det lige før, der næsten ikke er tid til at dase i det gyldne sand med alle de muligheder for en aktiv ferie, som øen tilbyder.

Fuerteventura. Foto. Simone Tognon Dreamstime.Com

Foto: Simone Tognon - Dreamstime.com