logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Tag på Hollywood-safari i Phuket

Af Søren Sorgenfri

Når vinteren pakker sig om det danske land med kulde og mørke dage, så kan selv den største bjørn i vinterhi lade sig lokke af en tur til Thailand.

Phuket er blandt danskernes helt store feriefavoritter i vinterhalvåret med skønne strande og solskinsdage så langt øjet rækker.

De færreste behøver hjælp og inspiration til at lade dagen gå med dyp i poolen, badetøj og restaurationsbesøg – det thailandske køkken holder vand uanset om det er gadekøkken eller en ’rigtig’ restaurant – men Phuket-området har ret mange store oplevelser at byde ind med. Også dem man ikke lige kan se med det blotte øje.

Du kender almindelig safari og måske sæl-safari fra danske breddegrader. Fotosafari i Europas storbyer, men hvad med Hollywood-safari? I Thailand.

Phuket har nemlig dannet fotogen ramme om en lang række kendte Hollywood-produktioner i tidens løb, som man kan opspore og følge i Luke Skywalker og 007’s fodspor.

Maya Bay Koh Phi Phi Thailand

Maya Bay - Koh Phi Phi

The Beach

Alle der rejste Asien rundt med rygsæk i 90'erne og 00’erne læste The Beach. Alex Garlands nyklassiker blev filmatiseret med Leonardo di Caprio i hovedrollen, men ikke mindst Tilda Swinton leverede en stor præstation. Hotel On On i Phukets gamle bydel var lokation sammen med en lille bugt på Koh Phi Phi, der blev verdensberømt.

Phuket Airport

Phuket Lufthavn

Bridget Jones 2

Enten blev man omgående træt af Bridget Jones-filmene eller også græd og lo man sig på skift igennem Reneé Zellwegers strabadser som Bridget Jones. Filmene om Bridget Jones er en fortolkning af Jane Austens klassikere ’Stolthed og Fordom’ med Colin Firth som Mark Darcy og Hugh Grant som Daniel Cleaver. I forsættelsen til den første succes runder komediedramaet lufthavnen i Phuket samt Phang Nga-bugten i Malaccastrædet mellem Phuket og fastlandet. Jep, der arrangeres bådture til bugten.

Karon Tempel I Phuket

Star Wars III: Sith-fyrsternes hævn

Efter mange års pause genoptog George Lucas sit stjernekrigsepos og lod endnu engang galaksens ve og vel stå på spil og for laserskud. De tre første film – den første kom i 1977 – blev nu kaldt 4, 5 og 6, hvorfor de tre film, som Lucas sendte i biograferne omkring årtusindeskiftet var 1, 2 og 3. Forvirrende for alle andre end Star Wars-fans, men den sidste af disse forløbere til de oprindelige film blev optaget i Phuket-området. Her blev thailandsk ferieidyl til Wookiernes hjemplanet Kaashyyk, men hvis du undrer dig over, hvor de store kampfly mon drønede rundt henne, ja så skal det siges, at Phuket fik en kraftig remake i Lucas’ computer og grafikunivers for at se mere jungle-agtig ud. Så .. In a galaxy far, far away.. Phuket.

James Bond Island

James Bond Island

007: Manden med den gyldne pistol

Sean Connery siges at være den ’rigtige’ James Bond. Agenten i smoking med kodenavn 007 og licens til at dræbe har i mere end 20 film reddet jorden fra skurke og samtidig charmeret kvindehjerter og kørt sjusser ned i overhalingsbanen. Roger Moores fortolkning af Ian Flemmings verdensberømte agent var mere i samklang med 70'ernes lette tilgang til livet. Moore var sjovere og mindre slå-på-tæven end Connery og fik i Manden med den gyldne pistol kompetent modspil af en af Hollywoods helt store bad guys gennem tiderne, Christopher Lee. Lee har været ond i alt fra Dracula til Ringenes Herre samt Star Wars, og i 007-filmen fra 1974 skød han fra hoften som lejemorderen, Francisco Scaramanga, der ser sit endelige opgør med James Bond på Koh Ping Khan i den smukke bugt Phang Nga. Af turistmæssige hensyn går stedet i dag under navnet ’James Bond Island’.

Soundtracket til Manden med den gyldne pistol er i øvrigt et af de bedre fra 007-serien.

007: Tomorrow Never Dies

James Bond har flere liv end katte og har det med at vende tilbage igen og igen. I 1997 vendte 007-produktionerne tilbage til James Bond Island og denne gang med Pierce Brosnan som agenten i majestæten (og resten af verdens) tjeneste. Det var Brosnans anden 007-film, og selv om han ikke er ratet som en af de bedste 007-skuespillere, så var Brosnans film store kommercielle succeser. Tomorrow Never Dies var faktisk den eneste af hans håndfuld af film, der ikke omgående blev nummer 1 på biografhitlisten i USA og dette kun på grund af en premiereweekend, der faldt sammen med ’Titanic’.

007’s kamp mod mediemogulen Elliot Carver fører ham blandt andet forbi Phuket og James Bond Island, hvor den junke som er med i filmen, i dag kan lejes til en dagssejlads.

Nga Bugten Thailand

Nga Bugten - Phuket

Jorden rundt i 80 dage

Jules Vernes klassiker af en rejsebog blev i 2004 igen filmatiseret og denne gang med den britiske komiker Sean Coogan i hovedrollen. Excentriske Phileas Fogg skal rejse rundt på 80 dage for at vinde et væddemål over sine kammersjukker fra Londons bedre borgerskab. Med Jackie Chan som tjeneren Passepartout og mindre roller til Owen og Luke Wilson samt John Cleese og Arnold Schwarzenegger går komedien jorden rundt i høj fart. Filmen afviger noget fra bogens rute, men Phuket gæsteoptræder undervejs – dog ikke som Thailand, men som bud på et kinesisk landområde.

Andre film optaget i Phuket: The Impossible, Cutthroat Island, Stealth og Heaven & Earth