logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Gran Canaria er ren terapi

Det eneste en ferie på Gran Canaria kræver er badetøj og solcreme

Af Nicolai Lisberg

Når vi rejser på ferie, er det ofte for at lade batterierne op og med ønske om at glemme hverdagens stress og jag for en stund og i stedet koble af. Men skal det være i form af ren afslapning på flotte, malerisk smukke sandstrande med en drink i hånden? Får du fornyet energi ved at kaste dig ud i store naturoplevelser og vandreruter, eller er du mere til wellness og spa? Tager du til Gran Canaria, behøver du ikke vælge, for her får du hele pakken.

Det er danskernes foretrukne ø af De Kanariske Øer – ganske givet fordi den har det hele. De konstante lune temperaturer året rundt gør Gran Canaria til et attraktivt tilflugtssted, og et sted man gerne vender tilbage til. For selvom hovedstaden Las Palmas summer af storbyliv og er den niende største af samtlige spanske byer, så er der en særlig ro over Gran Canaria, der også mærkes blandt den lokale befolkning, der virker til at have et ekstra overskud.

Det var også det, flere engelske sømænd fandt ud af i midten af det 19. århundrede, da de på deres færd med dampskibet mod Cape Town, nærmest ved en tilfældighed faldt over Gran Canaria. Det gode klima gjorde det til opholdssted for dem, der var syge, da øen og vejret virkede til at have en helende effekt på mange, ligesom det hurtigt blev et sted at samle kræfter efter nogle opslidende uger og måneder, inden turen gik videre.

Gran Canaria 02

Wellness

Lige siden dengang har et besøg til Gran Canaria været at betragte som terapi for både krop og sjæl. Øen er fyldt med luksuriøse wellness og spa ressorter, der står klar til at opvarte dig, mens du blot læner dig tilbage og giver slip på alle livets bekymringer. Flere af stederne er førende inden for nye behandlinger, heriblandt en geoterapeutisk behandling, hvor jorden og mineralerne fra øens vulkaner benyttes til at rense huden og forhindre åreknuder. Men Gran Canaria og dens eksplosive og mangfoldige natur byder også på sine helt egne gemte og gratis wellness oplevelser til sine gæster.

De mange D-vitaminer fra solskinsøen hjælper på humøret allerede ved ankomsten i lufthavnen, og herfra er det blot som om, at du får mere energi, som dagene skrider frem. Det står hurtigt klart, hvorfor de lokale virker så afslappede og gæstfrie. De befinder sig ganske enkelt i en hverdag af konstant wellness.

Beliggende i Atlanterhavet, der byder på hele 89 elementer, som også findes i vores krop, har havet omkring Gran Canaria en næsten helende effekt. Spring i bølgen blå og mærk straks, hvordan din hud renser sig selv. Det kan du eksempelvis gøre i byerne Agaete og Agujero, der byder på naturlige pools, der er skærmet af fra det brusende Atlanterhav og giver en anderledes oplevelse af det at bade i havet.

Faktisk behøves du ikke en gang gå i vandet for at få den første helende oplevelse. Sandet på øen er så rig på havsalt, der indgår i mange af de behandlinger, som der anvendes på wellness centre rundt om på Gran Canaria. Så bare du sætter fødderne ned blandt de gyldne sandkorn, så får du med det samme en naturlig peeling, og det at gå en tur langs sandet hjælper på både blodcirkulationen og gigtproblemer.

Gran Canaria 03

Ynder du at gå lange ture i det bløde, gyldne sand, så findes der intet bedre sted end Dunas y playa de Maspalomas. Et kæmpe naturreservat på over 400 hektar med gyldne sandklitter, så langt øjet rækker, og hvor du føler dig i et med naturen, når du er omringet af sand og vand.

En af de mere øde strande, hvor du får både helende sand og vand er Playa Guigui. En jomfruelig strand omgivet af bjerge, og hvor du på en god dag kan have næsten hele stranden for dig selv. Det skyldes selvfølgelig, at det ikke er helt let at komme dertil. Det kræver en vandretur på godt to timer for at komme frem, men undervejs kan du nyde den friske bjergluft og betragte den fantastiske udsigt, som ruten byder på.

Det siges, at det ikke er destinationen, men rejsen derhen der er selve målet i livet, og at tilbringe tid på Gran Canaria føles som at være vel undervejs.