logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Oplev solskin året rundt: Opdag magien på Gran Canaria

De Kanariske øer lokker med sol, når kalenderen slår ind på den mørke tid.

Af Nicolai Lisberg

Du kender det sikkert godt. De danske vintermåneder kan føles uendeligt lange, når man skal lede efter sprækker af solens stråler i de ofte tætpakkede skyer, der næsten synes at komme krybende ned mod dig, som dagene snøvler af sted.

Afslapnin

Det kan påvirke humøret at måtte undvære den daglige dosis af sollys og D-vitaminer, så hvad er mere oplagt end at rejse ned til sydens sol og varme? Og hvad kan næsten måle sig med Gran Canaria som din næste rejsedestination? Det er det sted, vi danskere helst søger hen på vores rejse, og det er i grunden ikke så underligt.

For øen byder på omtrent 300 dage om året med solskin. Faktisk er Gran Canaria det sted i Europa, hvor der er mest dagslys i gennemsnit på et år, og selv i kolde vintermåneder er du garanteret lige omkring 200 solskinstimer på en måned med en behagelig temperatur på omkring de 20-25 grader. Gran Canaria er med andre ord et quickfix i vinterkulden, hvor det er muligt at få ladet batterierne op igen, inden det danske forår melder sit komme.

 

Og den effekt har øen faktisk haft, lige siden den blev opdaget af engelske sømænd i det 19- århundrede. Det forlyder, at de engelske rejsende var lidt på afveje, da de ud af det blå spejdede øen i horisonten og besluttede sig for at udforske den, når de nu alligevel var i nærheden. Her fandt de hurtigt ud af, at den havde en næsten helende effekt på de syge og afkræftede besætningsmedlemmer, og lige siden blev Gran Canaria et fast stop, når de drog ud på deres rejser. For her kunne de slappe af og tanke kræfter til de videre strabadser, som deres togter bød på.

Når Vinteren Omfavner Danmark, Så Er Det Stadig Sommerligt På Gran Canaria. Foto. Frida Hedenskog

Når vinteren omfavner Danmark, så er det stadig sommerligt på Gran Canaria.

Foto: Frida Hedenskog

Mageløse strande

Gran Canaria er altså afslapning. De fleste hoteller er naturligvis leveringsdygtige i opvarmede pools, hvor du kan dase i de mange behagelige liggestole, men havtemperaturen matcher næsten lufttemperaturen, så Atlanterhavets brusende bølger indbyder bestemt også til en frisk dukkert. Og med et overflødighedshorn af gode strande, som øen kan byde på, vil det næsten være en skam ikke at tage et håndklæde under armen og bevæge sig væk fra hotellet.

I hovedstaden Las Palmas, der i øvrigt er Spaniens ottende største by, finder du bystranden Las Canteras, men er du villig til at bevæge dig lidt væk fra centrum, åbner der sig et sandt slaraffenland. Den største og velsagtens mest besøgte strand er Playa de Maspalomas, der er et kæmpe naturreservat på over 400 hektar. Her finder du gyldne sandklitter, så langt øjet rækker, og det samme gør sig i grove træk gældende på Playa del Ingles, hvor du kan bevæge dig rundt blandt endeløse sanddyner, hvis gyldne farve giver et malerisk sammenspil med det glitrende blå hav, der omkranser det.

Sådan ser de fleste strande på øen ud, men der findes også en form for modsvar i Playa Dedo de Dios, der besidder en mørkegrå nuance, da sandet er blevet farvet af vulkanerne. Den direkte oversættelse af stranden betyder i øvrigt Guds finger, og det er nemt at få tanken, at Gud har haft en finger med i spillet, da han skabte denne herlige ø.

Las Palmas Er En Af Spaniens Største Byer Og Er Et Ferieeventyr I Sig Selv. Foto. Denis Kelly.

Las Palmas er en af Spaniens største byer og er et ferieeventyr i sig selv.

Foto: Denis Kelly.

Gran Canarias Venedig

For der er tæt på urimeligt mange smukke steder at besøge på øen, hvis du vil kombinere afslapning med lidt oplevelser. Tag nu havnebyen Puerto de Mogan som eksempel. Byen er med sine forskellige farvede huse og de mange kanaler også kendt som Gran Canarias svar på Venedig, og det er svært at finde bedre steder at nyde nogle af øens kulinariske specialiteter. Og så er der også Tejeda. Et godt bud på en af Spaniens smukkeste landsbyer, der er så betagende, at den skal opleves ved selvsyn. Vi har med en lille, bedårende bjerglandsby at gøre, der dukker op blandt klipper og hårnålesving, og hvor husene virker til at være nøjsomt placeret af Guds egen hånd.
Gå på opdagelse i dette fredfyldte paradis, eller sæt dig i stedet til rette på en af de mange hyggelige cafeer og nyd lidt godt til både maven og ganen, mens du tager alle Gran Canarias herligheder ind.Las Canteras Stranden Paa Gran Canaria

Las Canteras stranden paa Gran Canaria

Foto: Shutterstock