logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Halkidikis mange strande

Halvøen Halkidiki er et paradis af badestrande

Af Søren Sorgenfri

Grækenland er en af danskernes helt store feriefavoritter. Ikke mindst den store ø Kreta tiltrækker tusindvis af gæster med rødbedefarvet pas år efter år.

Den store danske interesse for Grækenland har over tid også åbnet op for mange andre smukke og oplevelsesrige destinationer rundt om i det store Middelhavsland. Øer som fastland.

Halkidiki i det nordøstlige Grækenland er en af disse destinationer, som måske stadig flyver lidt under radaren, men får flere og flere fans.

Der er mere end 500 kilometer kyststrækning i området med olivenlunde og pinjetræer i baggrunden så langt øjet rækker.

Grunden til de mange kystkilometer skal findes i områdets særlige geografiske udformning. Halkidiki er nemlig en halvø med tre halvøer på. Disse tre halvøer kaldes ’de tre fingre’ i let køreafstand fra Halkidikis hovedby Poligiros. Den største by i denne del af Grækenland er dog universitetsbyen Thessaloniki.

Halkidiki har et bredt udvalg af hoteller, hostels og top-resorts så der er noget for ethvert budget.

Måske er det strandene, der skal afgøre, hvor du skal bo? Det kan nemlig godt være svært at vælge. Der er mere end 60 lækre strande i ferieområdet.

Halkidikis Mange Strande Har Et Autentisk Udseende Takket Være De Grønne Omgivelser. Foto. Pavle Marjanovic

Halkidikis mange strande har et autentisk udseende takket være de grønne omgivelser.

Foto: Pavle Marjanovic

Armenistis

Armenistis stranden er en af Halkidiki områdets mest populære. Der er liv fra morgen til mørket falder på, hvorfor der er alt, hvad turistlivet kan have brug for. Restauranter, solstole, parasoller og blødt sand ned til det blå hav.

Der er i køreafstand 65 kilometer til Poligiros, men de fleste hoteller ligger typisk noget tættere på denne populære strand, som også er værdsat af de lokale.

Stranden Armenistis På Sithonia Halvøen Er Ikke Overraskende En Af De Mest Populære. Foto. Vasilis Ververidis

Stranden armenistis på Sithonia halvøen er ikke overraskende en af de mest populære.

Foto: Vasilis Ververidis

Sani

45 kilometer syd for Poligiros og 10 kilometer fra Nea Fokea ligger stranden Sani. Kendt som det bedste sted i hele området at nyde solnedgangen.

Lækker lang sandstrand og azurblåt vand, som man kun finder det i Grækenland. Der er alle tænkelige moderne faciliteter her samt et fint udvalg af overnatningsmuligheder. Desuden kan man være heldig, at der er en festival i gang. Den populære og smukke strand er en yndet destination til afvikling af forskellige former for festivaler ikke mindst med temaer som klima og miljø. Typisk med fokus på at holde stranden og havet rent.

Stranden har mange træer, som giver behagelig skygge på de varme solskinsdage.

Sani Er Det Bedste Sted At Se Solen Gå Ned. Foto. Aleksandar Todorovic

Sani er det bedste sted at se solen gå ned.

Foto: Aleksandar Todorovic

Banieres

De lokale kalder Banieres stranden for ’badekarret’. Det skyldes, at det hurtigt bliver dybt, men efter få svømmetag så falder vandstanden hurtigt igen til lavt vand. Banieres ligger i det turistpopulære Neos Marmaras i gåafstand fra den by. Stranden har turistlivet og stranddagens komfort med solstole og cafeer samt vandsportsaktiviteter til vandhunde.

Andre strande ligger i gåafstand herfra, men Banieres er hovedstranden for området. Selv om turismen er rykket ind, så giver de grønne skovomgivelser bugten et autentisk og uspoleret udtryk.