logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

De 10 bedste strande på De Baleariske Øer

Af Nicolai Lisberg

Mallorca, Ibiza, Menorca og Formentera udgør tilsammen De Baleariske Øer. Et slaraffenland for sine mange badeglade gæster med sit overflødighedshorn af skønne strande.

Cala Varques, Mallorca

Mallorca oplever ofte store turiststrømninger i løbet af sommeren, så nogle af de mere populære strande kan godt risikere at blive overfyldte, hvorfor charmen går lidt af dem. Derfor er Cala Varques et godt alternativ, da den er anderledes rolig uden alt for mange mennesker med sin lidt mere afsides beliggenhed. Den ligger på sydøstsiden og har det klassiske hvide sand og det næsten gennemsigtige hav, og så er de mange klipper rundt om stranden med til at gøre det til et yndet sted at praktisere sit udspring.

Playa de Formentor, Mallorca

Beliggende på den nordlige del af øen er den omgærdet af et krystalklart hav, som det normalt kun er forundt på diverse postkort. Vandet har ofte en smule højere temperaturer end mange af øens øvrige smukke strande, og så er de mange fyrretræer med til at sikre, at du altid kan søge skygge, når solen begynder at blive for meget. Stranden ligger lige i nærheden af fyrtårnet Cap de Pera, hvorfra du har en uovertruffen udsigt og kan nyde en af de smukkeste solnedgange, som Mallorca kan tilbyde.

Cala Torrent de Pareis (Cala Sa Calobra), Mallorca

Det er den mest unikke strand på øen, og uden tvivl den mest berømte. Med sine 200 meter høje klipper, der omgærder stranden, er du ikke bare sikret læ for vinden, men også en scenisk oplevelse, der ikke findes ret mange af andre steder. Det kræver lidt af en indsats for at komme frem til stranden, der ikke er en klassisk sandstrand, men som til gengæld er rig på krystalklart vand, og hvis havbund gør det til et yndet sted for dem, der holder af at snorkle, da der er masser af liv på havets bund.

Cala Mondragó, Mallorca


Det er en af øens mange badestrande, der stolt kan lade det blå flag blafre i vinden som et vidnesbyrd om dens kvalitet. Vi har med en forholdsvis lang og bred badestrand at gøre, så uanset hvornår på året og dagen du kommer, bør der altid være mulighed for at finde en plads at slå sig ned på. Den er velegnet til særligt børnefamilier, da bølgerne aldrig bliver for høje, og da en del af området er fredet, er den også sikret mod masseturisme. Skulle der mod forventning være fyldt på stranden, så frygt ej. Cala S'Amarador er kun cirka 400 meter væk, og den har mange af de samme egenskaber som Cala Mondragó.

Mallorca. Foto. Val Th Dreamstime.Com

Foto: Foto. Val_th, Dreamstime.com

San Miguel, Ibiza

En klassisk bred, hvid sandstrand med vand så rent og gennemsigtigt, at man næsten ikke tror det, før man sætter fødderne i vandkanten. Der findes en hel del kiosker og boder rundt om, så den er ikke uspoleret som nogle af øens andre strande, men til gengæld er den rig på aktiviteter for alle aldre og temperamenter. Du kan leje strandstole, parasoller, spille volleyball eller padle ud på et paddleboard, hvis du bliver træt af at dase i det bløde og varme sand. Den er beskyttet af fyrretræsklædte bakker, der sikrer en afskærmning for vinden.

Cala Jondal, Ibiza

Ibiza er ud over sine mange smukke strande kendt for sine fester og det glamourøse liv. Denne strand kombinerer det hele. Den er i sig selv utrolig smuk, som den bugter sig rundt langs vandet, og så er der et stort udvalg af klubber og strandbarer, hvor de fleste hører ind under kategorien VIP. Vær derfor ikke overrasket, hvis der på en af de mange store luksuriøse yachts, der ligger til lidt længere ude, ligger en kendis eller to på dækket og nyder det indbydende hav.

Cala Olivera, Ibiza

De fleste turister i området søger hen mod Cala Llonga, der af samme årsag hurtigt risikerer at blive overfyldt, men du kan i stedet med fordel tilbringe dagen på Cala Olivera. En tæt på uberørt perle på Ibiza med sit gyldne sand og smaragdfarvede vand. Havlivet er rigt og mangfoldigt, så sørg for at tage dit snorkeludstyr med og nyd så ellers en strand, hvor kun de færreste turister lægger vejen forbi trods sin fordelagtige placering tæt på byen Ibiza.

Ibiza. Foto. Giuseppemasci Dreamstime.Com

Foto: Foto: Giuseppemasci, Dreamstime.com

Cala Mitjana, Menorca

Når du går langs den lille skov, kommer du til en skillevej. Stranden er til venstre, men følger du stien til højre, kommer du hen til en mageløs udsigtspost ud over Cala Mitjana. Menorcas mest billedskønne strand. Det azurblå hav, der fletter sammen med den hvide bugtede sandstrand omgivet af grotter og klipper. Den har det hele. Du kan dase i de bløde dyner af sand, dykke ind i den dybe grotte eller følge de mange vovehalse og spring ud i bølgerne fra klippetoppen til højre fra stranden.

*Der går dagligt færger og fly fra Mallorca til Menorca. Færgen tager under to timer og går fra Alcudia på Mallorca til Ciutadella på Menorca. Fly tager 20-25 minutter og letter fra Palma og lander i hovedstaden Mahon.

Platja de Cavalleria, Menorca

De fleste af øens gode strande kræver lidt af en gåtur. Platja de Cavalleria er undtagelsen med fine parkeringsmuligheder, der fører dig næsten helt ned til vandet. Den er beliggende i nord, og derfor har sandet også den mere traditionelle røde, mørkgyldne farve modsat de hvide sandstrande i syd. Det der gør Platja de Cavalleria til noget særligt, er muligheden for at kombinere det med en af øens bedste udkigsposter, når du efter din strandtur søger op mod fyrtårnet af samme navn og nyder en betagende udsigt, mens du får dig en kold drink i den lille bar.

*Der går dagligt færger og fly fra Mallorca til Menorca. Færgen tager under to timer og går fra Alcudia på Mallorca til Ciutadella på Menorca. Fly tager 20-25 minutter og letter fra Palma og lander i hovedstaden Mahon.

Menorca. Foto. Nicolai Lisberg

Foto: Foto: Nicolai Lisberg

Ses Illetes, Formentera

Formentera er den mindste af De Baleariske Øer og uden lufthavn, hvilket også gør, at det er den af de fire øer, hvor der er færrest turister. Og det skal udnyttes. Du kan med scooter let komme rundt på øen, og et af de stop du foretager bør næsten være Ses Illetes. En mere end bare almindelig billedskøn strand. Faktisk i en sådan grad, at den af flere omgange er blevet kåret til Spaniens bedste badestrand med sit turkisgrønne vand, hvor du kan spejde ud mod horisonten, mens du ser solen gå ned over havet. Mageløst.

*Det er let at komme fra Ibiza til Formentera, da der går færger cirka hver halve time. Turen tager omtrent 30-35 minutter, og der sejles typisk i tidsrummet fra 07:00 – 21:00.

Formentera. Foto. Sergio Torres Baus Dreamstime.Com

Foto: Foto: Sergio Torres Baus, Dreamstime.com