logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

5 fede ferieaktiviteter i Hurghada

Af Steve Thomas

Hurghada er Ægyptens mest populære område for badeferie, hvilket giver ferieafslappet god mening, men hvis solstolen truer med at gro fast på ryggen af dig, så er her fem fede ferieaktiviteter, der er minder for livet.

Med en kystlinje på næsten 37 kilometer ren badestrand og veludviklet hotelunivers tilsat 360 solskinsdage om året, så er Hurghada ikke overraskende Ægyptens mest populære ferieområde.

Med mange moderne tophoteller og et spiseligt prisniveau, så er Hurghada ikke længere blot en vinterdestination, men tiltrækker glade gæster hele året rundt.

Hurgada adskiller sig fra andre ægyptiske byer ved ikke at være ret gammel. Byen er opkaldt efter en lokal plante og grundlagt som lille fiskerleje i 1905.

Turismen og de mange solskinsdage har givet fiskeriet baghjul, og resorts har bredt sig langs stranden ved Det Røde Hav med mange vandsportsaktiviteter til følge.

Et natteliv med livlig puls er fulgt med, men Hurgada har også bevaret sit væsen som lokal by i den gamle bydel med traditionelle markeder, shisha barer, cafeer og basar samt den smukke marina.

En ferie i Hurghada kan desuden kombineres med et ’double shot’ af det gamle Ægypten idet, der er busture til Gizas berømte pyramider, Cairos gader, templerne i Luxor og sejlture på Nilen.

Tilbage til Hurghada. Her er de fem bedste ting at bruge ferien i Hurghada på.

Vind og bølger

Med sol året rundt og en velsignet kølende brise, der svøber sig om Det Røde Hav, så er området fremragende til vandsportsaktiviteter som vind- og kitesurfing. Uanset dit tekniske niveau – om du er nybegynder eller erfaren – så finder du ikke et bedre område at slå dig løs end det azurblå hav ved Hurghada.

Det åbne vand samt laguneområderne er perfekt som legeplads for de utrænede, men også mange vindsurfere på højt niveau sætter sejl her. Sidstnævnte skal især notere sig perioden fra april til oktober for den rette vind.

Hurghada. Foto. Regina Sarkuviene Dreamstime.Com

Foto: Regina Sarkuviene Dreamstime.com

Under det blå

Det Røde Havs klare vand er ikke kun skønt at bade i, men under havoverfladen venter eventyret for dykkere og snorklere.

Ud for Hurghada er et farverigt maritimt liv og univers, der som opdagelse er i verdensklasse med garanti for mindeværdige oplevelser kun en kort bådtur ud fra kysten.

Også her gælder, at området favner bredt. Fra de utrænede til de erfarne. Der er PADI certificerede instruktører her, der gerne hjælper med en fed ferieoplevelse under vand med begynderkurser, eller dem med appetit på de dybere dyk med endeløse rev og vrag spredt udover havbunden. Man finder det hele under havet ved Hurghada, og de fleste tophoteller samarbejder med en dykkeraktør, hvilket gør det hele let og tilgængeligt. Som det skal være på en ferie.

Hurghada. Foto. Antonio Batinić Dreamstime.Com

Foto: Antonio Batinić Dreamstime.com

En stjernespækket ørkenoplevelse

Hvad med en ‘star struck’ oplevelse i ørkenen? Ørkenens mange, og ofte romantiserede, nomader og beduinstammer har siden tidernes morgen beboet det varme sand. Et terræn i konstant forandring takket være vindens leg med sandet, og selv om en god del af disse stammer i dag er helt eller delvist bosat faste steder i ørkenen, så opretholdes dele af den traditionelle livsstil stadigvæk. Det selv om ørkenens skib kamelen i dag er skiftet ud med en Toyota, men de gamle skikke følges stadigvæk. Livet som permanent campist under stjernerne langt fra ikke mindst lysforurening har altid været beduinernes måde at leve på. Længe før GPS’en kunne de navigere i ørkenhavet takket være landmærker om dagen og stjerner om natten.

25 kilometer fra badestrandene ligger en afsidesliggende beduinlejr, hvor man kan få en smagsprøve på livet som beduin. Rid ud i den nedgående eftermiddagssol og se stjernerne stå op fra kamelryg. Uden lysforurening fra storbyerne til at spille ind så er det en mageløs oplevelse, når først stjernerne myldrer frem på nattehimlen.

En guide følger med og kan fortælle om stjernetegn og beduinlivet. Disse ture afsluttes med en traditionel beduinmiddag og et glimt af det gamle ørkenliv.

 

Fra ø til ø

En kort bådsejlads fra Hurghada Marina ligger Gitfun øerne som små og rå perler på en snor i Det Røde Hav.

En lang række turoperatører arrangerer dagsudflugter til øerne og som regel med ø-hop tema med skift fra ø til ø over en hel dag.

Det giver både tid og mulighed for at vandre og udforske de smukke vandrestier samt snorkle over øernes koralrev. Hvis der er tæt trafik af snorklere, så smutter fiskene og venter på mere stille timer, og er det tilfældet så bare slap af på stranden så længe. Øerne er tæt på kysten og er derfor en nem og lettilgængelig aktivitet for en dag, men de fleste kommer tilbage og tager en dag mere.

 

Ørkensafari

Med ørkenen som vidtstrakt nabo så er ørkensafari en oplagt og populær udflugtsmulighed. På quad bike, buggy eller firehjulstrækker så kalder ørkenens dyb på en dagsudflugt. Også her samarbejder de fleste hoteller med en turoperatør, hvorfor man hurtigt og nemt kan få strikket en tur ud i ørkensandet sammen og koncentrere sig om det, som det egentlig skal handle om nemlig oplevelsen af den store ørken. Man skal ikke langt væk, før man opdager et landskab, der minder om ørkenscenerne fra Star Wars og ørkenklitter så høje som huse og små dale tætpakket med akacietræer.

De fleste ørkenture indbefatter også et besøg i en beduinlejr med mulighed for smage beduinernes særlige te, brød og et bap på shisha piben, hvis man er i det humør.

Selv om det kun er for en dag, så giver en sådan udflugt indsigt i et ørkenliv, som badedyrene ved stranden ikke opdager selv om det er lige rundt om hjørnet og den næste ørkenklit.