logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Tag på eventyr i den vilde islandske natur

Af Søren Sorgenfri

Island er ikke mindst for naturelskere en storslået destination. Varme kilder, klipper, fjeld, floder, de store ensomme vidder, havets kræfter og størknet (og heldigvis kold!) lava i forunderlige former tegner et sandt eventyrlandskab for de fleste. For de aktive, de nysgerrige og de afslappede.

Løb på lava

Pak løbeskoene og løb på lava. Altså ikke sådan rigtigt på lava, men et maraton ved søen Myvatn og vulkankrateret Hverfjall med varme kilder, gejsere, størknet lava og andre barske naturelementer i den nordlige vulkanzone herunder fjelde formet af lava under navnet ’den mørke borg’. Man kan deltage med enten et maratonløb, et halv eller kvart maraton og løbet finder sted hvert år i september.

Island. Foto. Visit Iceland2

Foto: Visit Iceland

Se hvaler

En ting er at se hvaler på tv. Noget helt andet er at se de enorme havdyr bryde havoverfladen helt tæt på med egne øje.

Husavik er Islands ’hovedstad’ for hvalsafari med Skjalfandi-bugtens storslåede naturskønhed. Her organiseres der hvalsafarier, men ikke kun hvaler kan ses her. Også delfiner og store havfugle har hjemme her og kan ses – langt fra tv’et i stuen – i deres naturlige habitat.

Island. Foto. Visit Iceland1

Foto: Visit Iceland

Nordlys

Nordlys er et af Islands mange fantastiske naturfænomener og med så gode muligheder for at se dette særlige polarlys, at der organiseres ture ud af Reykjavik for at se de smukke aftensyn.

Man kan også i lejet bil jagte nordlys på egen hånd, men da de fleste hoteller er i hovedstaden Reykjavik, så tilbyder flere firmaer afhentning ved hoteldøren og derefter timelange udflugter under nordlysets særlige skær og aftenmærke udi den islandske natur.

Man kan tilmed se nordlys fra havsiden, hvor lystyachter i Reykjavik havn tilbyder en kort sejlads ud på havet væk fra byens lys. Nordlys bliver ikke mindre smukke med havet under sig.

Shutterstock 1074480860

Foto: Visit Iceland

Badetøj

Husk at pakke badetøjet når rejsen går til Island. Her skal du ikke se for dig, at du fra en stormomsust, iskold klippe skal dyppe de blå tæer i Nordatlantens bølger, men derimod nedsænke dit legeme i Den Blå Lagune. Omgivet af flotte lavasten er dette en af Islands helt store attraktioner med det geotermiske havvand opvarmet af undergrunden. Den Blå Lagune ligger 50 kilometer fra Reykjavik, og der skal bestilles billetter på forhånd. Der er naturligvis muligheder for at købe mad og forfriskninger og tilmed lufthavnsservice, hvis man lige skal nå et sidste dyp før turen hjem. I det hele taget har Island et stort udvalg af varme kilder, bade og spamuligheder.

Island. Foto. Visit Iceland4

Foto: Visit Iceland

Grotterne

I den sydlige del af Island er nationalparken Vatnajökull et smukt udflugtsmål med sine gletsjere og vilde natur. Ikke mindst is-grotterne der strækker sig inde i de isblå gletsjeres dyb. Det kræver en tilmelding hos en turoperatør, og i store jeeps fragtes man til grotternes indgang. Her har man så 40 minutter til at nyde dette vidunderlige naturfænomen, og varm påklædning er naturligvis et stort must.

Shutterstock 1499367620 Kopier

Foto: Visit Iceland