logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Følg i 007’s fodspor i London

Af Søren Sorgenfri

Daniel Craig danser af som 007 i No Time To Die efter en imponerende indsats i rollen som agenten med licens til at dræbe og en ukuelig evne til at redde verden.

Men det betyder jo ikke, at os almindelige dødelige ikke kan tage en dag som James Bond og følge i majestætens fodspor rundt i London. Med andre ord en 007-inspireret dag i den engelske hovedstad.

Om du holder dig til de fornuftige travesko eller klemmer dig ned i smoking, er op til dig.

Hvis ikke du er indkvarteret efter alle agentkunstens regler på hotel med tilhørende morgenmad, så begynd dagen med en kop kaffe og hjemmebag på Borough Market. Det er ikke videre 007-agtigt, men lokationen er god.

For herfra går kursen mod Themsen tæt ved det store madmarked.

Den berømte flod optræder som kulisse i mere end en Bond-film, da MI6 organisationens hovedkvarter ligger her i filmene, og dette hårdtprøvede kontor er undervejs i filmserien sprunget i luften men har også dannet rammer for møder med 007 og M og Q samt uforløst kontorflirt mellem James Bond og Miss Moneypenny. Suk.

Fra Borough Market er en god halv times gåtur plus det løse til SIS bygningen, som efterretningstjenestens hovedkvarter hedder i virkeligheden. Eller når kaffen er drukket så sæt kursen mod Charing Cross Station og sørg for at være der præcis kl. 10:30. Herfra er der guidede 007 gåture, hvor man passerer hele ti lokationer i nærområdet brugt til James Bond-film som: Spectre, The Living Daylights, Skyfall og Die Another Day samt den seneste film i rækken. Det koster 15 pund for voksne og 10 pund for børn.

M16 Bygning Og Floden Themsen I London

M16 hovedkontoret ved floden Themsen

Charing Cross Station London

Charing Cross Station

Herefter er det frokosttid, og det hører faktisk til sjældenhederne, at man ser James Bond spise. Måske er risikoen for en plet på slipset for stor. De våde varer havner på hans bord i en lind strøm – shaken, not stirred – men er han endelig bænket ved et spise- og ikke kasinobord, så er det som regel for at tale med en kvinde eller en skurk. Eller begge dele og ikke for at spise en curry, fish ’n chips eller noget andet jordnært; dog skal det med, at han i ’Goldfinger’ spiser en curry, og i Ian Flemings oprindelige romaner især er stor fan af æg til morgenmad.

Os almindelige dødelige kan dog ikke holde dampen oppe uden frokost, men derfor kan det jo stadig serveres i elegante omgivelser. Den tidligere Birmingham Bank nær St. Pauls katedral er i dag lige dele luksushotel og otte restauranter under samme tag. Eller rettere hvælvinger da der er tale om en stilig mastodont af en bygning. Frokosten indtages naturligvis akkompagneret af pianomusik.

Det er muligt, at tøjet sidder en smule strammere på Supermand, men 007 må uden tvivl være filmhistoriens mest velklædte helt. Den britiske agent har bare en garderobe, hvor master Yoda ikke helt kan være med. Skrædderier er stadig en ting i London, og Saville Row er gaden for en skræddersyet skjorte eller jakkesæt, hvis det store kreditkort er med. Det er her agenter, velhavere og royale får styr på garderoben.

Saville Row London

Saville Row

Nu er der styr på dresset, men hvad med gadgets? James Bond er kendt for sine mange dimser, der redder ham i sidste øjeblik. Dem finder du på London Film Museum i Covent Garden, der har et særskilt 007 tema og blandt andet ’Little Nellie’ den ikoniske minihelikopter fra You Only Live Twice er udstillet.

Er museer ikke lige dig, så gå tilbage til Themsen, hvor tour bådene ’Rocket Thames’ til 45 pund tager dig på en tur op og ned ad floden i et hæsblæsende tempo, hvor både MI5 og MI6 bygningerne passeres til lyden af 007 soundtracket.

Når klokken – naturligvis et ur der koster mere end en årsløn – siger dinner time, så sæt kursen mod Mayfair, hvor restauranten Scotts har en særlig plads i 007-universet. Specialet er seafood, og Bond er som bekendt glad for søtunge.

Man kan også blive hængende og gå direkte på cocktailbaren ’Dirty Martini’ efter en hektisk dag i superagentens fiktionsliv på første klasse.