logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Mallorca er kærlighedens ø

Man lever og nyder livet på Mallorca

Af Nicolai Lisberg

Egon Olsen har altid en plan. Den kræver forskellige rekvisitter fra gang til gang, men målet er det samme. Åbne et Franz Jäger pengeskab, blive millionærer og rejse til Mallorca og leve livet. Der er sket meget med den største af de Baleariske øer, siden Olsen Banden havde sine velmagtsdage og begik sine, ofte mislykkede, kups, men en ting er uforandret. Folk rejser fortsat til Mallorca for at leve livet. For Mallorca er kærlighedens ø. Og de gode nyheder er, at du ikke behøver at være millionær for at kunne få råd til at rejse af sted til en af danskernes absolut foretrukne feriedestinationer.

For mange er det kærlighed ved første blik, og der er en helt speciel følelse, når man for første gang sætter sine ben på øen.

”Jeg elsker Mallorca, fordi øen er skabt med en energi af kærlighed.”

Ordene tilhører Dalai Lama, der, ligesom så mange andre besøgende, faldt hovedkulds for dette ferieparadis. Men hvad er det, der gør Mallorca til kærlighedens ø? Eksotiske strande, hyggelige middelalderbyer, smukke solnedgange og forførende gastronomi er fire gode bud.

Lad os begynde med de mange flotte strande, hvor Cala Torrent de Pareis, eller Cala Sa Calobra, som den også kaldes, er som skabt til en speciel stemning. Rundt om hele stranden kan man ane 200 meter høje klipper, der danner en utrolig baggrund, der giver en billedskøn kontrast til det turkisblå hav, der er så klart, at du kan se flere meter dybt. Det kræver lidt af en gåtur at komme frem, men det er så afgjort turen værd. Og sørg endelig for at have pakket snorkeludstyr i strandtasken, da en del af oplevelsen er at se de mange forskellige fisk under havets overflade.

2 Mallorca

Foto: Sebastian Aggero FTPM365

Den herlige hovedstad

Når det kommer til bylivet, så er Palma hovedstaden på Mallorca, og byen, der flere gange har indtaget en topplacering over de bedste byer i verden at bo i, skal selvfølgelig besøges, men det er Mallorcas små middelalderlige landsbyer, der stjæler dit hjerte. Byerne Deià og Fornalutx er begge små juveler, hvor du kan nyde en cortado i en af de små hyggelige gårdhaver, som der er så mange af, men det er Pollensa, du skal sørge for at lægge vejen forbi. En flere hundrede år gammel landsby, der oser af charme, og som ikke skal forveksles med havnebyen Puerto de Pollensa, der ligger få kilometer væk.

Du kan suge den særlige stemning til dig ved at sætte dig til rette på en af de hyggelige cafeer, men gå også gerne de 365 trin op til El Calvario. En sognekirke på bjergtoppen Puig de Calvario, hvorfra du har en flot udsigt udover Pollensa og dalen Vall d’en Marc.

1 Mallorca

Foto: Yvonne Hansmeier FTPM365

Og apropos udsigter, så fås de ikke bedre end ved fyrtårnet Cap de Formentor, der er Mallorcas nordligste punkt. Stedet går også under navnet vindenes mødested, og det giver god menig, når man ser, hvordan vinden får bølgerne til at slå mod de enorme klipper. Af alle Mallorcas mange steder at nyde en romantisk solnedgang, så fås det ikke mere spektakulært end her, hvor selve ruten op til fyrtårnet er en begivenhed i sig selv med flere hårnålesving, der kan tage pusten fra en.

Et alternativ til prisen som mest romantiske solnedgang kunne dog være i havnebyen Puerto de Pollensa, hvor du har mulighed for også at kombinere en anden af øens attraktioner. Forførende gastronomi. Her bydes der på flere lækre mediterranske specialiteter, der kan få hjertet til at hamre ekstra hurtigt. Udsigten ud over havnen med de mange små både, der tipper lidt fra side til side, er i sig selv imponerende, men forestil dig at sidde helt ud til vandet, ja faktisk på stranden, og så nyde et skønt måltid med din udkårne. Det er muligt på restauranten La Terassa. De yderste borde er placeret så tæt på vandet, at du næsten kan mærke skumsprøjtet, hvis du strækker det ene ben. Timer du dit besøg rigtigt, kan du se solen gå ned over bugten, der er omkranset af bølgende bjerglandskaber i baggrunden.

Var det lykkedes for Egon Olsen og hans kumpaner at leve lykkeligt til deres dages ende på Mallorca, kunne det meget vel have været her på restauranten, at de havde nydt et godt glas vin, skålet, og spejdet udover kærlighedens ø. Måske med Keld som tjener. ’Ja, ja , jeg skal nok.’