logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Smukke og uspolerede Azorerne

Af Nicolai Lisberg

Portugal er en populær rejsedestination. Fra de vibrerende storbyer Porto og Lissabon til blomsterøen Madeira. De steder er almen kendte, for de har i årevis været et yndet rejsemål. Men det er først de senere år, at folk også har fået øjnene op for den lille portugisiske øgruppe beliggende i Atlanterhavet i midten af ingenting med 1500 kilometer til Lissabon: Azorerne.

Øgruppen åbnede først for alvor sine døre for turister i dette årtusinde, og det står derfor stort set uspoleret tilbage. Som et mesterværk af Moder Natur og med en malerisk skønhed med sit tropiske klima.

Azorerne kaldes populært for Europas svar på Hawaii, og der er noget om snakken. For selvom øerne ikke byder på de klassiske hvide sandstrande, så byder den på en overvældende frodig natur, hvor den vulkanske jord er særdeles frugtbar. Der dyrkes alt fra ananas, appelsiner og avocadoer til alverdens passionsfrugter på øerne, der i tidernes morgen faktisk var den største eksportør af appelsiner, og hvor befolkningen grundet øernes beliggenhed på søvejen mellem Europa og Amerika blev ekstremt velhavende.

I alt udgøres Azorerne af ni små øer, hvor São Miguel er den største med Ponta Delgada som sin hovedstad. Og den rigdom som beboerne engang oplevede har sidenhen forplantet sig til naturen. For hvor skal vi næsten begynde, når det kommer til at beskrive Azorernes uspolerede skønhed.

Porto Delgada Lever Sit Strandliv Hånd I Hånd Med Atlanterhavet. Foto. Armando Frazão Dreamstime.Com

Den forholdsvis begrænsede turisme har været medvirkende til, at der ikke ligger store hotelblokke langs vandkanten ved São Miguel og Ponta Delgada, der har fået lov at vokse i sit eget tilforladelige tempo. Som en uberørt tidslomme og med respekt for de unikke omgivelser, som de er placeret i og omkring.

For det er unikt at besøge Azorerne, der med sit stabile klima på 15-25 grader kan besøges hele året rundt. Og der kan også bades hele året rundt, da golfstrømmen gør, at vandet aldrig kommer under 17 grader, mens det i de rigtige varme perioder kan nå helt op på 26 grader.

Grundet sit vulkanske ophav, der har formet São Miguel, findes der også naturlige bassiner med Ponta da Ferraria som et af de mest enestående. Her skaber de rå lavaklipper en særlig kulisse, hvor du kan nyde det opvarmede vulkanvand, mens havets bølgeskvulp agerer lydtapet.

Er du mere til livet under vandet, så er der flere storslåede steder at dykke, ligesom det er muligt at tage på hvalsafari eller svømme med delfiner i det åbne hav i løbet af foråret og sommeren.

Azorerne skal ganske enkelt opleves. Bogstaveligt talt. For når du ankommer til Ponta Delgada, så skal du rundt og se øen. Udforske dens forskelligheder. Alt andet vil være en skam.

Naturbassinerne Ponta Da Ferraria Ved Er Populære Badesteder. Foto. Rui Vale De Sousa Dreamstime.Com

Øens store oplevelser

Du kan opleve øen på spændende vis på hesteryg på en af de mange specialdesignede ruter rundt på São Miguel, ved at leje cykler, tage på vandretur, eller du kan leje en bil og køre lidt væk fra Ponta Delgada.

For selvom byens hovedstad er charmerende med sine mange brosten og små pladser samt sin havnepromenade, der kan få selv de travleste mennesker helt ned i gear, så er det rundt om Ponta Delgada, at de store oplevelser findes. Som nu eksempelvis ildsøen Lagoa do Fogo i den sydlige del af øen.

Et vulkankrater, men ikke gold og gråt, som et krater normalvis er det. Tværtimod. Lagoa do Fogo er en farvepalet uden lige, der skifter kulør med årstiderne og de blomster, der vokser frem på skråningerne, som omkranser søen. Du kan vandre rundt om den store sø og de mange bakker op til toppen, der ligger 1800 meter over havets overflade, eller du kan bade i det kølige blå vand ved vandfaldet Caldeira Velha, når du vil køles ned, ligesom det er muligt at sejle i kano eller rappelle ud fra et vandfald, i tilfælde af at det er adrenalinkicket, du efterspørger.

Kører du i stedet mod vest og Sete Cidades, så finder du de sagnomspundne tvillingesøer, som du måske vil genkende fra diverse feriefotos. Den ene blå og den anden grøn. Sagnet siger, at de to søer blev skabt, da en prinsesse og en hyrde ikke måtte ægte hinanden. De græd begge så meget over den ulykkelige kærlighed, prinsessen med de blå øjne og hyrden med de grønne øjne, at deres tårer fyldte de to søer op.

Sandheden har en mere videnskabelig karakter, men det fortrænger man hurtigt. For at besøge Azorerne er som at træde ind i en tidslomme. I et smukt og uspoleret paradis.

Vulkansøen Lagoa Do Fogo Er Et Must See På Azorerne. Foto. Bruno Ismael Da Silva Alves Dreamstime.Com