logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

På roadtrip eventyr

Fra Vancouver i vest til Rocky Mountains i øst

 

Af Julienna Badura 

 

Man kan godt forstå, at canadiske Vancouver er udråbt til en af verdens bedste byer at bo i. Havet på den ene side, snedækkede bjergtinder på den anden. En charmerende by - eller rettere bydele - med en multikulturel befolkning, spisekort på byens restauranter, der repræsenterer hele kloden, og en rolig, men hip atmosfære. Og det allerbedste? Et mageløst eventyr af de helt store venter, hvis man lejer en bil og begiver sig ud på Highway 99.

Grouse Mountain

Brug et par dage i Vancouver, inden du sætter nøglen i bilen eller autocamperen. Vancouvers nok mest populære attraktion er Grouse Mountain. Tag gondolen op og oplev den utrolige udsigt over byen. På toppen af bjerget er der skovhuggershow, brunbjørne (i indhegning!) og en biograf, der meget passende hedder Theatre in the Sky.

Stanley Park

Lej en cykel og kør på den tohjulede gennem Stanley Park i downtown Vancouver. Den smukke, historiske park er et must see, når du er i byen. Cykler kan du leje for et ganske lille beløb forskellige steder i parken. 

At Se Bjørne I Den Vilde Canadiske Natur Er Et Fantastisk Syn. De Lever Dog Adskilt Fra Mennesker Bag Hegn. For Begge Parters Skyld. Foto. Senorrojo Photo

At se bjørne i den vilde canadiske natur er et fantastisk syn. De lever dog adskilt fra mennesker bag hegn. For begge parters skyld.

Foto: Senorrojo Photo

Om Vinteren Kan Du Stå På Ski Ved Whistler. I Efteråret Og Foråret Er Skovens Farver Helt Ufatteligt Smukke. Foto. Eduardo Diaz Del Castillo Lomeli

Om vinteren kan du stå på ski ved Whistler. I efteråret og foråret er skovens farver helt ufatteligt smukke.

Foto: Eduardo Diaz Del Castillo Lomeli

Hvalsafari

Vancouver byder også på hvalsafari. Du kan både se pukkelhvaler, spækhuggere, gråhvaler og vågehvaler på de arrangerede ture. Tættere kommer du næppe på havets enorme kæmper. 

Whistler

To timers kørsel nord for Vancouver ligger Whistler. Byen er primært kendt for skigrotter, riverrafting, ziplining, bungee jumping, skiløb og snowboard. Så hvis det er aktivitet og spænding du leder efter, sætter du kursen mod Whistler. 

Kamloops

Bjergbyen Kamloops ligger i det sydlige British Columbia. Her er kvægranches, cowboys og fantastiske naturoplevelser. Omgivet af tindrende bjerge og dybe søer kan du begive dig ud i det canadiske højland og prøve kræfter med blandt andet fluefiskeri. Måske støder du på en vaskeægte cowboy eller to. Kamloops er Canadas svar på the wild wild West. 

Gør Ophold I Byen Revelstoke På Dit Road Trip I Vancouver Regionen. Foto. Elena Elisseeva Dreamstime.Com

Gør ophold i byen Revelstoke på dit road trip i Vancouver regionen.

Foto: Elena Elisseeva - Dreamstime.com

Mount Revelstoke National Park og Banff 

Mount Revelstoke National Park er et af de få steder i British Columbia, hvor det er muligt at køre i egen bil helt til toppen af bjerget. Fra Revelstoke er det oplagt at køre videre mod Banff by, der også er et velkendt skiresort. Hovedgaden i Banff er ganske populær, og byder på en lang række butikker og besøgsværdige spisesteder. Byen ligger i en dal, omgivet af Mount Rundle, Sulphur Mountain og Cascade Mountains.

Icefield Skywalk

Kør strækningen langs Icefields Parkway - en 232 km lang og meget malerisk tur, der snor sig mellem bjerge med gletsjere, floder, vandfald og søer. Parkér bilen når du når til glasbroen Icefield Skywalk. En platform med glasgulv, der rækker 30 meter ud over Sunwapta Canyon. Udsigten herfra er fantastisk, og under dig har du hele 280 meter.

 

Canadiske Rocky Mountains

Det tager sådan cirka 10 timer at køre fra Vancouver til den canadiske del af Rocky Mountains. Det lyder måske af meget, men det er uden tvivl turen værd. Ved foden af majestætiske Rocky Mountains finder du den ene turkisblå sø efter den anden, fantastiske vandfald og et rigt dyreliv af bl.a. bjørne og elge. Synet af Rocky Mountains glemmer man aldrig og er et perfekt punktum, hvis turen går til mageløse Canada. 

Se Hvaler, Spækhuggere Og Andre Flotte Naturoplevelser På Dit Road Trip Fra Vancouver. Foto. Smontgom65 Photo

Se hvaler, spækhuggere og andre flotte naturoplevelser på dit road trip fra Vancouver.

Foto: Smontgom65