logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Inspirerende Boston

Af Søren Sorgenfri

Boston er den største by i hele New England-området og med forstæder plus det løse, så bor der 4,5 millioner mennesker. Heraf 600.000 i selve ’centrum’.

Boston har dog ikke kun fysisk stor størrelse, men fylder også godt i den amerikanske historie og selvforståelse.

Boston var en af de vigtigste byer i den amerikanske selvstændighedskrig mod den engelske krone, og det var i Boston havn, at oprørere smed 342 kasser te i havet fra et engelsk skib i protest mod skatter og afgifter kendt som ’The Boston Tea Party’. Tag gerne løbeskoene med og besøg byen til det traditionsrige Boston Maraton eller brug en eftermiddag på et af USA’s mest ikoniske baseballstadions, Fenway Park.

Historien

Udover en lang række mindesmærker, historiske steder og guidede historiske ture til berømte nedslag i den amerikanske historie så emmer byen af immigranthistorie. Skandinaver, irere, tyskere, italienere, russere og polakker valfartede under den store immigrationsbølge til Boston. Derfor har Boston bydele, der rimer på en vis etnicitet. F.eks. er Bostons Little Italy kendt af lokale som ’The North End’ - et populært område at gå på opdagelse. Og ikke mindst spise. Og sådan hænger det moderne Boston sammen med sin fortid som en af USA’s vigtigste historiske byer. Der er et rigt udbud af city walks, hop af og på busser, personlige guidede ture, turpakker og meget andet alt efter om man har lyst til at afsætte et par timer eller en dag med historiens vinger, der gør dagen flyvende. De guidede ture i North End, der sætter byens kulinariske udvikling i perspektiv med immigranthistorien er især værd at sætte tænderne i. Eller hvad med en rundtur på det legendariske Harvard universitet?

Se Boston fra søsiden

I 1970erne og et godt stykke ind i 80erne oplevede Boston et sandt boom og opsving. Disse år så byens moderne skyline af højhuse i finansdistriktet skyde op som store glasgiganter, men hvordan får man det smukkeste overblik over byen og ikke mindst det fedeste billede til at fyre ud på de sociale medier? Fra søsiden naturligvis. Gerne ved solnedgang.

Boston Havn er et populært udflugtsmål og her er ikke tale om havnefronten, men indløbet til havnen og floden Charles.

Sejlskibe, mindre både, flodbåde og stort set alle andre fartøjer har hjemme på vandet, og tilbyder udsigtsture af kortere eller længere varighed. En aften med middag på old school sejlskib i roligt vejr, mens solen går ned over Boston er et ferieminde, der lever længe. Hvalsafari er også et hit på havet.

Boston. Martha's Vineyard. Foto. Michael Gordon Dreamstime.Com

Martha's Vineyard.

Foto: Michael Gordon Dreamstime.com

Martha’s Vineyard

Dejligt med storby, men nu vil jeg gerne bade støvet af mig. Hvad gør jeg? Tag færge fra Boston eller tog til kysten ud for øen Martha’s Vineyard, der ligger syd for Cape Cod og sejl det sidste stykke med den lokale færge.

Øen er et populært feriemål ikke mindst på grund af sine 19 meget smukke strande samt rolige tempo, træhuse og lystbådehavne. Øen er også kendt som de rige og kendes ferieø, men der er plads til alle og har cirka 15.000 fastboende samt seks små byer fordelt over øen. Dog skal man være ude i god tid, hvis man ønsker at booke en overnatning eller to ikke mindst om sommeren, hvor det behagelige klima tiltrækker så mange feriegæster, at indbyggertallet svulmer op til 200.000.

Hvem var Martha egentlig? Den engelske opdagelsesrejsende Gosnold opkaldte øen efter sin datter Martha.