logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

10 ukendte hit, der gør din newyorker-ferie federe

Byline: Kristine Høeg

Uanset som du har været i byen fem gange før, eller det er første gang, du tager en bid af New York, så vil du elske at opgradere din to do-liste med disse 10 oplevelser.

Manhattans mindste park

Alle kender Central Park – så hvorfor ikke besøge New Yorks mindste park i stedet? Septuagesimo Uno er en såkaldt ‘pocket park’, et grønt miniåndehul, der blev etableret i 1960’erne midt mellem skyskraberne på Upper West Side. Stik ind, sæt dig ned og nyd et øjebliks zen, mens byen farer forbi.

Du finder den her: 71 St. mellem West End Ave. og Amsterdam Ave

 

Swipe og svæv

Sving dit metrocard og tag den luftbårne sporvogn Roosevelt Island Tramway fra E 59. St. til Roosevelt Island, der ligger mellem Upper East Side og Queens – et lille hverdagseventyr af offentlig transport. Fra øen er der en imponerende udsigt til New Yorks skyline, og du kan også gå på opdagelse i et kvarter, der er kendt for sin mere rolige stemning end selve Manhattan.

 

Et must for søde tænder

Economy Candy på Lower East Side er New Yorks ældste slikbutik, og under den festligt stribede markise finder du al slags slik, der bliver produceret i USA – både i løsvægt og poser. Udover det fast sortiment bugner butikken også med særlige varianter op til fx påske, Halloween, Thanksgiving og jul. Advarsel: Kom ikke på tom mave!

 

Live on tape from New York City

Brug et par timer i selskab med en af tidens skarpeste talkshowværter, Steven Colbert, og hans kendte gæster. Det er gratis, men du skal planlægge i god tid. Du tilmelder dig ‘ventelisten’ til den dato, du gerne vil med, og så får du besked om, hvorvidt du kan komme med. Kan du det, så ankom tidligt til Ed Sullivan Theatre, for de overbooker publikummer, så salen er helt fuld til optagelserne.

 

Ud i kunsten

Et par timer nordvest for Manhattan ligger museet Storm King – et vidunderligt naturområde, der huser den største samling af udendørs skulpturer i USA. Både landskabet og kunsten byder på store oplevelser, så sæt en dag af til turen og tag gerne en madpakke med.

 

Bølgegang og hummer

Tag en tur med South Brooklyn-rutefærgen fra kapitalismens højborg Wall Street til arbejderkvarteret Red Hook (det er den færge, de lokale tager, når de skal i Ikea) – og nyd synet af både Lower Manhattan og Brooklyn fra vandsiden. Når du er gået i land, kan du passende kaste dig over byens bedste lobster roll og en kold øl hos Red Hook Lobster Pound.

 

Tilbage til gården

New York er andet end skyskrabere! The Lent-Riker-Smith Homestead er et farmhouse fra 1654 og det ældste privatejede hjem i byen. Du kan både kigge indenfor i den originale indretning og besøge den tilhørende have og kirkegård, der er blevet liggende, mens byen er skudt op rundt om. En vild oplevelse!

 

Smag på et kvarter

En af de bedste måder at lære et område at kende på er at gå der – og ikke mindst at smage på det. Med en foodwalk bliver du guidet til gode spisesteder og smager deres delikatesser, samtidig med at du bliver fodret med spændende detaljer om byen.

Protip: Spar på morgenmaden (du bliver mæt!) og læg turen i starten af ferien, så du får mulighed for at spise på nogle af stederne efterfølgende.

 

Stilfuld (vindues)shopping

Der er shopping – og så er der Ralph Laurens enorme og gennemført smukke flagship store på Madison Avenue. Den ligger i det historiske Rhinelander Mansion, der var et privatejet hjem, før Ralph rykkede ind og indrettede alle etager i imponerende og detaljeret RL-stil med kunst og historiske artefakter. På den anden side af gaden ligger kvindernes butik, der er næsten lige så spektakulær. Den gode nyhed? Du behøver ikke at købe noget.

 

Dimsum-diner

Der er lidt dinerstemning over Nom Wah Tea Parlor, men bag den falmede Chinatown-facade får du byens bedste dimsum til venlige priser. Gør som de lokale og spis morgenmad eller tidlig frokost og husk at bestille en kande te til maden.

Fun Fact: Restauranten ligger i Doyers St., der i gamle dage var kendt for kinesiske bandeopgør – gaden slår nemlig et skarpt sving og var derfor perfekt til bagholdsangreb!

 

Det er der ingen ben i

I en historisk bygning på Pier 17, hvor det gamle Fulton Fish Market lå, (lige under Brooklyn Bridge) har michelinkokken Jean-Georges Vongerichten netop åbnet Tin Building – et mekka for madører og gourmeter. Markedsbygningen er istandsat ned til mindste detalje og huser nu restauranter, barer, råvarer og specialbutikker, og det er et løfte, at du ikke kommer til at gå sulten derfra!

Det Er Gratis At Overvære Stephen Colberts Show Arvtageren Fra David Letterman Men Kom I God Tid Og Husk Tilmelding. Foto. Erin Alexis Randolph Dreamstime.Com

Det er gratis at overvære Stephen Colberts Show - arvtageren fra David Letterman - men kom i god tid og husk tilmelding.

Foto: Erin Alexis Randolph Dreamstime.com