logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Bergen er til dig, der elsker udendørslivet og naturen!

Den vestnorske by Bergen er kendt som "fjordenes hjerte", og det er ikke svært at se hvorfor. Det er også en god base for fantastiske udendørseventyr.

Af Steve Thomas

Mit allerførste syn af Bergen er noget, jeg aldrig vil glemme. Jeg tør godt sige, at det vil være sådan for de fleste besøgende, især hvis du tilfældigvis ankommer med båd eller fra vest til Bergen gamle kaj- og havneområde, som er klassificeret som UNESCO Kulturarv, der kan dateres tilbage til hansatiden.

De høje bindingsværks- og træhuse langs havnefronten er farverige og eventyrlige af udseende, hvilket har gjort dem til en fast bestanddel på Instagram i de senere år. På en rolig eftermiddag kan de spejle sig problemfrit i havnens muslingefarvede vand. Kig lidt op, og du vil se en lille grøn bjergside bag denne, som er oversået med små huse, og denne del af byen fungerer som en balkon over Bergen og kan nås med en kabelbane eller til fods med en smuk udsigt til følge.

Fra denne høje bakketop over Bergen er udsigten betagende og giver et fantastisk overblik over de mange eventyr, der venter både inden for byens grænser eller lige over en af de omkringliggende bakker eller langs en af fjorde, der skærer sig vej mellem disse stejle gamle grønne klippesider.

Uanset om det er med båd, på cykel eller ved at trække i dine vandrestøvler, så er Bergen et sted fyldt med udendørs eventyrmuligheder, og det er et fantastisk sted at forvandle disse oplevelser til dine egne personlige sagaer lige til feriealbummet eller din online væg.

Godmorgen Til Endnu Et Udendørseventyr. Foto. Steve Thomas

Godmorgen til endnu et udendørseventyr.

Foto: Steve Thomas

Der Er Lette Og Meget Smukke Cykelruter Tæt På Bergen. Foto. Steve Thomas

Der er lette og meget smukke cykelruter tæt på Bergen.

Foto: Steve Thomas

Rallarvegan

Bergen er en meget cykelvenlig by og har gode cykelruter og ud i det nærliggende landskab samt mange udlejnings- og guidemuligheder. Det er let at være cyklist her. Et af landets mest spektakulære og tilgængelige tohjulede eventyr ligger dog kun få pedalomdrejninger væk - Rallarvegan-ruten som nok er den mest populære cykelrute i Norge.

Ruten blev bygget for over et århundrede siden og løber højt gennem bjergene, næsten parallelt med Bergen-Oslo jernbanelinjen og blev anlagt som en servicevej for denne jernbanelinje.

I midten af 1970'erne blev stien åbnet op for vandrere og cyklister og er en populær weekendudfordring for både lokale og udlændinge. De fleste fritidscyklister gør det til en weekendtur, selvom de ikke altid tager den fulde distance på 123 km.

Med en følelse af at være modige besluttede vi at cykle hel ruten på en meget lang dag, hvilket gjorde det til en fantastisk udfordring, men ved nærmere eftertanke ville jeg tage lidt længere tid at nyde landskabet næste gang.

Vi tog toget tidligt om morgenen fra Bergen til Haugastol Station (sammen med vores egne cykler).

Det er her, hvor ruten officielt begynder, og man behøver ikke have sin egen cykel med. Der er MTB'er, bycykler, elcykler og endda specielt designede Rallar-cykler til leje her, så alle niveauer kan serviceres. Selvom der kan blive travlt i sommerweekender, vil du efter en times cykling have ruten stort set for dig selv det meste af turen. Vi valgte at bruge mountainbikes, som var ideelle til grusstien, men der er ingen tekniske faktorer sektorer eller seriøse stigninger at kæmpe med, så ruten kan sagtens køres på andre typer cykler.

Et vildt og åbent højmoselandskab med gletsjere, takkede bjerge og små søer holder denne fantastiske rute med selskab.

Mod slutningen af turen skal du træffe et valg. Vi valgte at dreje af mod landsbyen Flam, som ligger ved bredden af Sognefjorden, og derefter fortsætte for at ende i byen Voss. En tur Jeg kan varmt anbefale. Hvis du har tid (og energi), er det også værd at tilføje et par dage for at cykle rundt om Voss og tage den gamle bjergvej derfra tilbage til Bergen – en fysisk hård, snoet og meget naturskøn landevejstur, men for de øvede.

Adskillige rejsearrangører tilbyder pakkeløsninger eller sted-til-sted-cykeludlejning på ruten, og der er flere overnatningsmuligheder og steder med mulighed for camping på ruten, så du kan skræddersy eventyret til dine behov, og ruten er bedst mellem juli og sidst i september.

Måske Giver Anstrengelserne Lidt Sved På Panden, Men Udsigten Fra Bergens Bjerge Er Det Hele Værd. Foto. Steve Thomas

Måske giver anstrengelserne lidt sved på panden, men udsigten fra Bergens bjerge er det hele værd.

Foto: Steve Thomas

Take a walk on the wild side

Bergen har syv bjerge som baggrund for den smukke by og bjergene er et virtuelt paradis for vandrere. Der er et fantastisk udvalg af enkeltdagsvandringer på alle niveauer, der kan findes lige udenfor byen. Disse bjerge kan bestiges til fods via de mange vandrestier eller nås ved hjælp af kabelbanen og svævebanerne, som tager noget af det hårde arbejde for dig og giver du mulighed for at binde flere små stier sammen til længere vandreture.

De mest populære og tilgængelige stier er på Floyen, som nemt nås via kabelbanen fra byens centrum, og her er mange let klassificerede og godt belagte stier. For en længere og mere udfordrende 5-6 timers vandretur kan du gå fra Floyen over Vidden til Ulriken, en rute som har en fantastisk udsigt over byen og øerne ud for Bergen. Der er også fantastiske bjerg- og fjordvandringer at finde længere væk, hvis du leder efter virkelig episke og udfordrende eventyr til fods.

Et van(d)vittigt kajakeventyr!

Det er overflødigt at sige at med de utallige fjorde og floder, der omgiver Bergen, og givet det er anslåede 200 regnvejrsdage om året, så er der også nogle fantastiske vandsportstilbud på stedet.

Fjordene her byder på nogle af de mest dramatiske kajaksejladser med fladt vand i Europa, og der er mange operatører og udlejningssteder i og omkring Bergen, som vil hjælpe dig med at padle disse gamle dybe vandveje flankeret af smukke fjelde. Hvis du er til havkajak i danske farvande, så vil du elske vandet omkring Bergen.

Den mest spektakulære fjordkajaktur rundt om Bergen er på Sognefjorden, Hardangerfjorden og omkring Flam, som alle har kajakudlejning og turmuligheder. White water rafting er også meget populært her, og ikke de mindst de vilde floder omkring Voss står i høj kurs.

Bergen er bedst for udendørsfolket i høj- og sensommeren, så kan du finde et par dage eller gerne en uges fri der, så venter der dig et norsk eventyr ved fjordene, som du aldrig glemmer.

Vi Har Lejet En Hytte Og Fanger Dagens Sidste Lys. I Morgen Venter Kajakeventyret. Foto. Steve Thomas

Vi har lejet en hytte og fanger dagens sidste lys. I morgen venter kajakeventyret.

Foto: Steve Thomas