logo
logo

Søg

0 Resultater

sider
produkter

Besøg stjernernes Los Angeles

Af Søren Sorgenfri

Los Angeles er så kendt en størrelse over hele verden, så to bogstaver er alt, hvad der kræves for at præsentere byen ved kanten af Stillehavet. LA. Eller L.A.

Det er USA’s næststørste by og hovedby i det folke- og solrige Californien. Og Los Angeles er på mange måder anderledes end New York. Mere langstrakt og flad uden den samme højtstræbende skyline. Det varmere klima spiller også ind på en mere tilbagelænet livsstil. Det siges det i hvert fald. Så tilbagelænet som det nu kan blive i USA.

Universal Studios

Los Angeles er hjemsted for ikoniske Hollywood med lige så ikoniske Walk of Fame, der ærer 2500 filmstjerner. Filmbyen over dem alle med det berømte skilt på bjerget Mount Lee, og filmbyen kan besøges i Universal Studios. En lige dele forlystelsespark og fungerende filmstudie, der har produceret en lang række biografbrag fra Harry Potter til Jurassic Park. Disse blockbustere danner inspiration for parkens forlystelser med vilde rides mellem troldmænd og dinosaurer. En ferie i Los Angeles bør i det hele taget være et must for filmelskere med et besøg i magiske Disneyland.

Los Angeles. Foto. Nata Rass Dreamstime.Com

Foto: Nata_rass Dreamstime.com

Santa Monica

På en varm solskinsdag efter lidt tidlig shopping så trænger du måske til at blive kølet lidt ned. Santa Monica er Los Angeles’ kendte strandområde. Der er andre – og mange af dem – badestrande og tilhørende byområder langs kysten, der er behageligt nede i gear, men Santa Monica er ikke mindst berømt takket være den berømte mole ud i Stillehavets brænding. Santa Monica omfavner Los Angeles – det er her, surfere, skatere og yoga elskere bor dør om dør med tech-folk og erhvervstyper med tunge kreditkort. Husk at tjekke 3. Street ud for shopping og bare at se mennesker sive forbi. Der er næppe den type, som du ikke vil se her i Santa Monica, der aldrig sover, men dog har en rolig puls.

Grifftith Observatoriet

Det bedste fotoskud til at vise på de sociale medier, at man er i Los Angeles? Griffith Observatoriet på Mount Hollwood. Hvorfor? Hvis du stiller dig rigtigt, så kan du nemlig få et billede af dig selv foran observatoriet med det berømte Hollywood skilt i baggrunden! Og når du nu er her, så kig indenfor i observatoriet, hvis enorme kikkerter er en fabelagtig mulighed for at se ægte stjerner.

Og bliver byen med alle sine mange stjerner for overvældende, så tag på en vin tour ud i det californiske vinland, der viser en helt anden side af Englenes By.